Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mozilla stopt ontwikkeling Firefox-app voor Modern UI Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2014, 11:16 CategorieApplicaties

Mozilla heeft bekendgemaakt de ontwikkeling van de voor touch geoptimaliseerde Firefox-browser voor Windows 8 stop te zetten. Het bedrijf ziet niet genoeg animo voor de browser en wil zich richten op andere projecten.

Er wordt al maanden gesproken over een Firefox-app voor Windows 8. Mozilla heeft al meerdere malen deadlines verschoven maar bracht op 8 februari de eerste beta-versie van de applicatie uit. De app is speciaal ontwikkeld voor de Modern UI. Het design is geheel afgestemd op de tegelsweergave, met onder andere tegels die de vaak bezochte websites tonen. Daarnaast is het mogelijk om middels multitouch-gestures te navigeren binnen de browser. De lancering van de uiteindelijke app stond voor 14 maart, gisteren, gepland. 

Helaas verscheen er gisteren slecht nieuws in plaats van een voor touch geoptimaliseerde Firefox-browser voor Windows 8. Mozilla maakte namelijk bekend dat de ontwikkeling van de browser gestopt wordt. Te weinig mensen hebben de beta-versie app gedownload waardoor het te lastig is om een app zonder bugs en problemen uit te brengen. Mozilla geeft aan dat het team dat de ontwikkeling van de app voor zijn rekening nam goed werk geleverd heeft maar dat een officiële release niet slim zou zijn.

Niet alleen het kleine aantal personen van de beta-versie gebruikt heeft maakt het voor Mozilla lastig. De ontwikkelaar laat ook weten dat het niet slim is een app uit te brengen kijkend naar de bredere context van het Metro-platform (Modern UI). Mogelijk doelt het bedrijf op de kritiek die Microsoft nog steeds te verwerken krijgt en het grote aantal gebruikers dan zich nog steeds vooral in de desktopomgeving begeeft. In deze omgeving is de standaard desktop-browser van Firefox te gebruiken. 

Mozilla laat weten dat hoewel het bedrijf niet meer zo klein is als in het begin, er keuzes gemaakt moet worden worden in de strijd met de concurrentie. Het bedrijf moet zich naar eigen zeggen focussen op de projecten die de meeste impact hebben op de missie van Mozilla. Zo werkt het bedrijf al een tijdje aan een eigen besturingssysteem voor tablets en smartphones genaamd Firefox OS. De eerste smartphones zijn hier inmiddels mee uitgerust, de eerste tablets worden op korte termijn verwacht. Eerder dit jaar bracht Mozilla samen met Foxconn een referentietablet voor ontwikkelaars op de markt. Samen met deze ontwikkelaars wordt nu gewerkt aan een uiteindelijke versie van Firefox OS voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.