Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe usb-standaard maakt tablet draadloos met pc verbinden mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op19 maart 2014, 11:36 CategorieHardware

Door een tablet fysiek met je computer te verbinden middels een usb-kabel kun je eenvoudig bestanden overzetten, maar mogelijk kunnen we dit binnenkort ook draadloos doen. Er is namelijk een nieuwe usb-standaard ontwikkeld die draadloze communicatie met hoge snelheden mogelijk maakt.

De organisatie achter de usb-standaarden heeft vandaag bekendgemaakt een nieuwe specificaties goedgekeurd te hebben die het mogelijk maakt de fysieke usb-verbinding te vervangen voor een draadloze. De standaard, media agnostic usb genaamd, kan bestanden zonder fysieke verbinding overzetten met hoge snelheden. Wel is dit afhankelijk van de soort verbinding.

Ma-usb is compatibel met usb 2.0, 3.0 en 3.1. Zowel de zender als ontvanger moet over firmware beschikken waarmee de standaard ondersteund wordt. Voor draadloze communicatie tussen twee apparaten die voorzien zijn van de nieuwe standaard kan elke soort verbinding gebruikt worden, bijvoorbeeld een WiFi-verbinding. Het is echter nog niet bekend hoe twee apparaten gekoppeld moeten worden.

Diverse tablets kunnen al draadloos opgeladen worden, onder meer door de Qi-laders, en ook content naar je tv streamen kan op verschillende manieren draadloos. Nu ook de fysieke usb-verbinding lijkt te verdwijnen hebben we op termijn geen enkele kabel meer nodig voor apparaten als tablets en smartphones. De verwachting is dat we in 2015 de eerste ma-usb gecertificeerde tablets, smartphones, laptops en desktops gaan zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.