Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe versie Google-toetsenbord leert woorden uit Android-apps

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2014, 10:00 CategorieAndroid

Sinds de zomer van vorig jaar is het officiële Google-toetsenbord voor Android in de Play Store te vinden en Google rolt regelmatig updates uit om de mogelijkheden van het keyboard uit te breiden. Deze week wordt een update uitgerold waarmee de app leert van woorden die je in diverse Google-apps binnen Android invoert. 

Na de nieuwste update voor het Google-toetsenbord krijg je bij het gebruik van de app een melding voorgeschoteld waarin aangegeven wordt dat er data uit andere Google-diensten en -apps gebruikt wordt om de woordvoorspellingen te verbeteren. Deze data wordt alleen lokaal op de tablet of smartphone opgeslagen en de functie kan door de gebruiker eenvoudig uitgezet worden.

Er wordt door de app dus voortaan gekeken naar de woorden die je intypt in applicaties en diensten van Google. Aan de hand hiervan ziet de app welke woorden je vaak gebruikt en als deze nog niet in de woordvoorspellingen terugkomen worden ze automatisch toegevoegd. Helaas is er nog geen mogelijkheid om de woorden die het Google-toetsenbord geleerd heeft te synchroniseren met je andere Android-apparaten. De woordvoorspellingen op je smartphone kunnen dus afwijken van die op je tablet.

Het Google-toetsenbord is gratis te downloaden in de Google Play Store. De update is nog niet in alle regio’s uitgerold dus het kan even duren voordat je de nieuwe functie voorbij ziet komen. Sommige tablets beschikken daarbij standaard over een toetsenbord van de fabrikant. Mocht je het Google-toetsenbord willen downloaden kan dat via onderstaande link.

Een ander populair keyboard met een vergelijkbare functie is SwiftKey. Deze app leert ook van de gebruiker door naar applicaties als Gmail, Evernote en Twitter te kijken. Net als bij het Google-toetsenbord is de functie in de instellingen uit te schakelen. Welk toetsenbord gebruik jij op je tablet?

  • Google-toetsenbord
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.