Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia Lumia 2520 Windows 8 tablet komt naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2014, 17:01 CategorieWindows

Het is inmiddels al ruim vier maanden geleden dat Nokia zijn eerste tablet, de Lumia 2520, aankondigde maar nog steeds is het model niet te koop in Nederland. Daar komt mogelijk binnenkort verandering in want diverse Europese winkels zijn inmiddels begonnen met het aannemen van bestellingen.

De Nokia Lumia 2520 is de eerste tablet van Nokia, en waarschijnlijk ook de laatste door de overname van Microsoft. Dit tablet is gericht op het high-end segment van de markt en beschikt standaard over ondersteuning voor snel internet via 4G. In de VS is de tablet sinds eind vorig jaar te koop voor een prijs van 499 dollar. In de eerste reviews uit de Verenigde Staten wist de tablet te overtuigen.

Nokia-Lumia-2520-retina-2

Qua specificaties is de Lumia 2520 rijkelijk uitgerust. Zo beschikt de tablet over een 10.1-inch ips display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en een helderheid van 600 nits, een Qualcomm Snapdragon 800 quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. Ook is de tablet voorzien van een 6.7 megapixel camera met Zeiss-lens aan de achterzijde, een 8.000mAh accu en een microUSB 3.0-poort. De tablet draait op Windows 8.1 en kan voorzien worden van een draadloos keyboard.

Hoewel Nokia nog niks officieel heeft laten weten over de beschikbaarheid in Europa zijn deze week diverse Duitse winkels begonnen met het aannemen van bestellingen. De Lumia 2520 wordt echter aangeboden voor een prijs van 599 euro, flink wat meer dan de prijs in de VS. Mogelijk gaat het daarom om importmodellen. De tablet wordt volgens de winkels in april geleverd en kan in het rood of zwart gekocht worden.

Of de Nokia Lumia 2520 ook naar Nederlandse en Belgische winkels komt is nog niet bekend. We hebben nog geen winkels kunnen vinden die bestellingen aannemen.

  • Delen:
Nokia Lumia 2520
Windows RT

Reacties

  1. Jan Bos
    12 maart, 2014 om 10:39

    Laat mar komen, maar dan wel een vriendelijkere prijs.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.