Nu ook films huren en kopen in Nederlandse Google Play Store

18 maart 2014 1 Minuut 4 Reacties
Google-Play-Films

Met je Android tablet of smartphone kun je uit het grote aanbod van films in de Play Store kiezen voor prijzen vanaf 3 euro.

Google Play Films

Google Play Movies is al een tijdje beschikbaar in onder meer de Verenigde Staten maar wordt nu ook in Nederland beschikbaar gesteld. Films van de grotere filmstudio’s  uit Hollywood en een aantal kleine distributeurs kunnen hier gekocht of gehoord worden en vervolgens op een tablet of smartphone bekeken worden. Natuurlijk is het ook mogelijk de content vervolgens op een tv weer te geven. Zo kun je hiervoor een fysieke aansluiting gebruiken of binnenkort de Google Chromecast in Nederland aanschaffen.

Films huren

Het aanbod van films is breed, te vergelijken met bijvoorbeeld iTunes en het Nederlandse Pathé Thuis. Je kunt een film huren in SD- of HD-kwaliteit. Voor de SD-versie moet minimaal 2,99 euro betaald worden, de HD-versie kost minimaal 3,99 euro. Vervolgens krijg je 30 dagen de tijd om een gehuurde film te bekijken. Zodra het kijken gestart is moet de film echter wel in 24 uur afgekeken worden.

Films kopen

Het kopen van een film uit het aanbod van Google is vanzelfsprekend duurder. De prijs voor een film ligt gemiddeld op zo’n 10 euro maar dit is volgens Google sterk afhankelijk van hoe recent en populair deze is. Daarbij kan ook uit een SD- en een HD-versie gekozen worden. Ook is het belangrijk te vermelden dat er voorlopig nog geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar is voor films in Google Play Films.

Tablet, smartphone of computer

Gebruikers van een smartphone of tablet met Android kunnen op de Google Play Store-app klikken om naar films te zoeken. Deze films kunnen direct worden gestreamd naar apparaten met Android en iOS. Ook is het mogelijk films te downloaden naar Android-apparaten voor het kijken zonder de noodzaak van een internetverbinding. Gebruikers van een computer kunnen digitale content online aanschaffen en opvragen via de webversie van Google Play.

Reacties (4)