Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nu ook films huren en kopen in Nederlandse Google Play Store

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2014, 10:03 CategorieAndroid

Sinds vandaag kn je ook in Nederland films huren en kopen via de Google Play Store. In de online entertainmentwinkel van Google zijn daarmee naast apps, games, muziek en boeken nu ook films beschikbaar. Met je Android tablet of smartphone kun je uit het grote aanbod van films in de Play Store kiezen voor prijzen vanaf 3 euro.

Google Play Films

Google Play Movies is al een tijdje beschikbaar in onder meer de Verenigde Staten maar wordt nu ook in Nederland beschikbaar gesteld. Films van de grotere filmstudio’s  uit Hollywood en een aantal kleine distributeurs kunnen hier gekocht of gehoord worden en vervolgens op een tablet of smartphone bekeken worden. Natuurlijk is het ook mogelijk de content vervolgens op een tv weer te geven. Zo kun je hiervoor een fysieke aansluiting gebruiken of binnenkort de Google Chromecast in Nederland aanschaffen.

Films huren

Het aanbod van films is breed, te vergelijken met bijvoorbeeld iTunes en het Nederlandse Pathé Thuis. Je kunt een film huren in SD- of HD-kwaliteit. Voor de SD-versie moet minimaal 2,99 euro betaald worden, de HD-versie kost minimaal 3,99 euro. Vervolgens krijg je 30 dagen de tijd om een gehuurde film te bekijken. Zodra het kijken gestart is moet de film echter wel in 24 uur afgekeken worden.

Google-Play-Films-2

Films kopen

Het kopen van een film uit het aanbod van Google is vanzelfsprekend duurder. De prijs voor een film ligt gemiddeld op zo’n 10 euro maar dit is volgens Google sterk afhankelijk van hoe recent en populair deze is. Daarbij kan ook uit een SD- en een HD-versie gekozen worden. Ook is het belangrijk te vermelden dat er voorlopig nog geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar is voor films in Google Play Films.

Tablet, smartphone of computer

Gebruikers van een smartphone of tablet met Android kunnen op de Google Play Store-app klikken om naar films te zoeken. Deze films kunnen direct worden gestreamd naar apparaten met Android en iOS. Ook is het mogelijk films te downloaden naar Android-apparaten voor het kijken zonder de noodzaak van een internetverbinding. Gebruikers van een computer kunnen digitale content online aanschaffen en opvragen via de webversie van Google Play.

 • Delen:

Reacties

 1. Lotte
  26 mei, 2018 om 17:35

  Heb zojuist een film gekocht in HD kwalitieit voor mijn nichtje. Als ik bij mijn films kijk, staat er dat ik geen film heb gekocht. Ik ben het geld kwijt maar kan de film dus niet bekijken… Kan iemand mij helpen?

  • Wesley Akkerman
   28 mei, 2018 om 10:20

   Heb je niet per ongeluk een film gehuurd?

 2. daniel
  17 december, 2019 om 18:51

  films kopen ik zoek hier boven naar een film krijg ik in plaats van die film iets wat er niet mee te maken heeft blijkbaar is de titel van de film moeilijk om te begrijpen

 3. Moniek
  04 maart, 2020 om 14:44

  Ook ik heb een film gehuurd, maar in mijn app is geen film te zien. Uitgaande van de eerlijkheid van het bedrijf Google, nog eens geprobeerd een film te huren, maar nog steeds geen film te zien. Er is wel twee keer geld afgeschreven van mijn rekening. Zoekend naar een servicemailadres vang je bot.

  Als je gaat googelen ontdek je dat heel veel meer mensen hier last van hebben. OP de site van googleplaymovie kun je geen servicelink ontdekken.

  Wat je wel vindt al googelend: heel veel mensen met precies dezelfde ervaring: ze laten je wel betalen, maar je krijgt geen toegang tot de film die je gehuurd hebt. Wat een waardeloze app en wat een vreselijke manier om mensen op te lichten. Misschien moeten we met zijn allen aangifte doen. Zou dat helpen?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.