Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Office-apps voor de iPad ook zonder abonnement volledig te gebruiken

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2014, 16:52 CategorieApplicaties

Afgelopen week lanceerde Microsoft de langverwachte Office-apps voor de iPad. De apps Word, Excel en PowerPoint zijn gratis te installeren maar om documenten en presentaties te kunnen bewerken is een Office 365-abonnement vereist. Echter, er is een zogenaamde loophole waardoor je niet per se zelf een abonnement hoeft aan te schaffen.

Office voor iPad zonder abonnement

Om alle functies in de Office-apps voor de iPad volledig te gebruiken moet een abonnement op Office 365 afgenomen worden. Voor een bedrag van 99 euro per jaar of 10 euro per maand kun je Office vervolgens installeren op 5 desktop computers en 5 mobiele apparaten. Dit is althans volgens de voorwaarden van Microsoft want je kunt eenvoudig over dit limiet heen gaan.

CNET ontdekte deze week dat het mogelijk is om alle functies van de Office-apps voor de iPad te ontsluiten zonder zelf voor een abonnement te betalen. Het enige wat je hoeft te doen is de applicaties downloaden uit de App Store. Vervolgens kan iemand die wel voor een Office 365-abonnement betaald heeft inloggen en alle functies van de apps ontsluiten. Dit hoeft maar één keer want vanaf dat moment is de tablet geverifieerd voor alle apps en alle toekomstige gebruikers van deze apps, ook als deze niet betaald hebben.

Microsoft doet voorlopig niks

Een persoon die dus een Office 365-abonnement heeft kan andere gebruikers van de apps toegang geven tot alle functies. Microsoft geeft tegenover CNET aan op de hoogte te zijn van deze mogelijkheid maar gaat er vanuit dat consumenten zich aan het in de voorwaarden omschreven limiet van 5 mobiele apparaten houden. Er wordt door Microsoft bijgehouden hoeveel versies van Office voor de iPad er per account geverifieerd zijn maar Microsoft ziet het dus als de verantwoordelijkheid van de gebruikers om zich aan de regels te houden.

Similar to our commercial use rights, we do not strictly enforce the limit on tablet installations, but trust that our users respect and understand the device limits outlined in the EULA [end user rights agreement].

Of Microsoft actie onderneemt zodra er bijvoorbeeld 100 Office voor iPad certificaten aan één account hangen is niet duidelijk. Ook is niet duidelijk wat de gevolgen zijn als het account van de betalende gebruiker stopgezet wordt of als er updates voor de apps uitgebracht worden. Voor kleine kringen, bijvoorbeeld het gezin of een vriendengroep, is het echter een interessante oplossing als je geen geld uit wilt geven aan een abonnement.

Print-functie komt met update

Overigens heeft Microsoft tegenover PCWorld aangegeven dat er al gewerkt wordt aan updates voor de Office-apps. De eerstvolgende update moet op korte termijn verschijnen en brengt ondersteuning voor het printen van documenten. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.