Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Panasonic lanceert Performance-versie van 20-inch Toughpad 4K-tablet

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2014, 15:03 CategorieWindows

Afgelopen september introduceerde Panasonic ’s werelds eerste 20-inch tablet met een 4K-resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. Dit model, draaiend op Windows 8, werd vorig jaar als basisvariant gelanceerd maar sinds deze week kun je ook de Performance-versie aanschaffen.

Panasonic 4K-tablet voor de professional

De Panasonic Toughpad 4K UT-MA6 is een krachtigere versie van de 4K-tablet die we in september zagen en nog steeds gericht op de zakelijke gebruikers, met name ingenieurs en ontwerpers die onderweg en op locatie willen werken. De tablet is voorzien van een Intel Core i7 vPro-processor met een kloksnelheid van 2.1GHz, een Nvidia Quadro grafische kaart en 16GB aan werkgeheugen.

Ook is de Toughpad 4K-tablet uitgerust met geïntegreerde Ethernet LAN-technologie, een Mini DisplayPort voor het koppelen van een extern beeldscherm, USB 3.0-poorten, een SD-kaartlezer, een koptelefoonaansluiting en een smartcardlezer. Voor diegenen die de tablet graag omvormen tot desktop is er een cradle waarop extra USB 3.0-, Ethernet LAN- en HDMI-poorten beschikbaar zijn.

Panasonic-Toughpad-4k-tablet-2

De ‘draagbare’ 4K-tablet wordt bovendien geleverd met een Panasonic Electronic Touch Pen om op het scherm te schetsen en aantekeningen te maken. Infraroodsignalen lezen hierbij elke pixel op het scherm, terwijl hellingshoek- en druksensoren in de pen voor een gedetailleerd en natuurlijk handschrift moeten zorgen. De pen communiceert met de tablet via Bluetooth. Mocht je de tablet op willen hangen kan dit middels een optionele muurbeugel.

De Toughpad 4K UT-MA6 draait op Windows 8.1 Pro, de versie voor zakelijke gebruikers, en is voorzien van een camera aan de achterzijde die volgens Panasonic kan helpen bij het ontwikkelen van Augmented Reality-toepassingen. Met de camera aan de voorzijde kunnen videogesprekken gevoerd worden. Draadloze communicatie met accessoires, netwerken en computers vindt plaats via Bluetooth en WiFi.

Prijs en beschikbaarheid

Het Toughpad 4K UT-MA6 Performance-model is verkrijgbaar vanaf april 2014. De adviesprijs van dit model bedraagt 5.499 euro exclusief btw.

  • Delen:

Reacties

  1. Jan Bos
    12 maart, 2014 om 10:41

    Ok, ik werd steeds blijer, tot ik de prijs zag.
    Gelukkig had ik kalmeringstabletten in huis.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.