Patentaanvraag Samsung voor tablet met gebogen randen duikt op

05 maart 2014 1 Minuut 1 Reacties
Samsung-Note-back

De tablet waarvoor Samsung een patentaanvraag ingediend heeft, beschikt over een uniek design waarbij de randen aan de linkerzijde en rechterzijde van het scherm licht gebogen zijn.

Bijna dagelijks dienen elektronicafabrikanten patentaanvragen in voor nieuwe ontwikkelingen, technieken en producten. In de meeste gevallen gaat het om relatief kleine technologische vernieuwingen maar soms zien we interessante grotere vernieuwingen terug. Zo is vandaag een patentaanvraag van Samsung opgedoken waarin we een tablet met gebogen randen terugzien.

De website phonearena heeft de patentaanvraag en bijbehorende tekeningen ontdekt bij de Amerikaanse patentorganisatie USPTO. Uit de tekeningen kunnen we halen dat het gaat om een nog onaangekondigde tablet aangezien het design niet overeenkomt met de tot op heden gelanceerde modellen. De tablet heeft een uniek design waarbij de randen aan de linkerzijde en rechterzijde van het scherm licht gebogen zijn. Mogelijk is dit voor een comfortabele houvast. Het lijkt erop dat het display zelf niet gebogen is.

Of we deze tablet ooit op de markt gaan zien is nog maar de vraag. De meeste patenten zien we nooit of maar deels terug in producten die de markt bereiken. Samsung heeft onlangs al nieuwe tablets aangekondigd in de vorm van de Galaxy NotePRO en Galaxy TabPRO. De verwachting is dat de Koreaanse fabrikant binnenkort ook de nieuwe Galaxy Tab 4 tablets presenteert.

Reacties (1)