Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ramos lanceert 10.1-inch i10 Pro-tablet met Android en Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2014, 10:22 CategorieAndroid

We hebben er al een aantal keer over geschreven maar sinds deze week is de eerste Dual OS-tablet van Ramos een feit. De Chinese fabrikant introduceert de Ramos i10 Pro, een 10-inch tablet die op zowel Android als Windows 8 draait.

Dual OS-tablets en laptops zijn de afgelopen weken vaak in het nieuws geweest. Helaas niet in positieve zin want zowel Google als Microsoft zou niks zien in apparaten die op twee verschillende besturingssystemen draaien. Om deze reden zou onder meer de in januari aangekondigde Asus Transformer Book Duet geschrapt zijn.

Ramos lijkt zich hier vrij weinig van aan te trekken want de Ramos i10 Pro is de eerste Dual OS-tablet, voorzien van een Intel Atom Z3740D Bay Trail-processor en draaiend op zowel Windows 8.1 als Android 4.2 Jelly Bean. Verder is de tablet voorzien van een 1.920 bij 1.080 pixels resolutie, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen en een optionele 3G-module voor mobiel internet. 

Naast de Dual OS-tablet introduceert Ramos de Ramos i10Note, een 10-inch Windows 8 tablet met ondersteuning voor een active digitizer stylus. De tablet is voorzien van een lagere 1.280 bij 800 pixels resolutie maar beschikt verder over dezelfde specificaties als de Dual OS-versie. De prijs van dit model is nog niet bekend maar de Ramos i10 Pro moet deze maand nog in China op de markt verschijnen voor omgerekend iets minder dan 320 euro.

 • Delen:

Reacties

 1. Rio
  21 maart, 2014 om 18:48

  Zullen Google en MS hier geen stokje voor steken?

  • Martijn Chel
   21 maart, 2014 om 18:49

   Mwa.. denk dat een bedrijf als Ramos daar niet zoveel om geeft. Chinese fabrikanten doen vooral wat ze zelf willen, zowel qua software als design :)

 2. regilio
  20 juni, 2014 om 0:51

  euh
  DANEW i1012
  france makers hebben ook een windows 8.1/android 4.2.2 tablet 299€ ligt al in de winkels hiero in frankrijk
  is ni de beste maar wel intresant.tablet op zich. de keyboard vind ik maar niks

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.