Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Rovio toont gameplay trailer Angry Birds Epic

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2014, 17:16 CategorieApplicaties

Als je graag spelletjes speelt op je Android tablet of iPad dan heb je vast en zeker Angry Birds eens gespeeld. De ontwikkelaar van deze game, Rovio, is nog lang niet klaar met Angry Birds en introduceert deze week Angry Birds Epic.

Angry Birds Epic

Angry Birds Epic is de nieuwste game in de serie en moet volgens de ontwikkelaars ‘episch’ zijn. Het spel is geplaatst in een fantasiewereld, dit keer de wereld van de varkens, waar absurde kostuums gecombineerd worden met wapens die net wat anders zijn. We komen ook in dit spel de bekende vogels weer tegen die de strijd aangaan met de varkens. 

Bij eerdere Angry Birds spellen was het de bedoeling dat je door het middels een katapult lanceren van vogels de varkens aanvalt. Het nieuwe spel stapt van dit principe af en is gebaseerd op het ‘turn by turn’ concept. Dit houdt in dat het speelveld in tweeën gedeeld wordt met aan de ene kant de boze vogels en aan de andere kant de varkens. Eerst doet de ene partij een aanval, vervolgens de andere partij. Diegene die als eerste het loodje legt is de verliezer. 

Nog niet in Nederland

Vooralsnog is Angry Birds Epic alleen in Australië, Canada en Nieuw-Zeeland gelanceerd. Nederlandse spelers moeten dus nog even geduld hebben. Rovio zelf noemt het een ‘soft launch’, wat inhoudt dat het bedrijf de eerste feedback wil afwachten voordat de game wereldwijd gelanceerd wordt. Mogelijk worden er dus nog aanpassingen doorgevoerd voordat het spel Nederland bereikt. Wanneer het spel naar Nederland komt is nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.