Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

RTL zet in op tweede scherm-toepassingen van tablets en smartphones

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2014, 12:53 CategorieApplicaties

RTL wil meerdere schermen betrekken bij het tv-kijken en gaat daarom experimenteren met het synchroniseren van audio. De omroep wil gebruikers zo via RTL XL-app bijvoorbeeld laten meespelen met een quiz die op tv verschijnt. 

Om dit mogelijk te maken start RTL met een experiment voor audio synchronisatie. Dit houdt in dat de mobiele telefoon of tablet kan ‘meeluisteren’ met het tv-programma en er dus een directe koppeling gelegd wordt tussen mobiel apparaat en de tv-uitzending. 

Zodra er iets in RTL XL te doen is tijdens een programma, wordt dit duidelijk gemaakt via het synchronisatie-icoon bovenin het televisiescherm. Vervolgens kan de RTL XL-app opgestart worden op een smartphone of tablet, moet het mobiele apparaat het geluid van de uitzending oppikken en kan live meegekeken of gespeeld worden. Kijkers raken hierdoor volgens de omroep nog meer betrokken bij favoriete programma’s.

RTL-XL

Door de audio synchronisatie krijgen kijkers toegang tot allerlei extra’s, aldus RTL. Kijkers kunnen live meedoen aan programma’s, kunnen in de app recepten meekijken wanneer ze live gekookt worden en kunnen vragen beantwoorden in polls die bijvoorbeeld door EditieNL gehouden worden. Ook biedt RTL exclusieve videocontent aan via het tweede scherm en wordt het in de toekomst voor adverteerders mogelijk om nieuwe vormen van interactie met de kijker te introduceren.

In eerste instantie gaat het nog om een experiment en aan de hand van de feedback van de kijkers gaat RTL de komende tijd verder met de doorontwikkeling van deze functionaliteit binnen de RTL XL-app.

  • RTL XL
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.