Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung amoled-tablet krijgt high-res display en 4G/LTE’

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2014, 13:11 CategorieAndroid

Er gaan al maanden geruchten over de komst van een Samsung tablet met amoled-display maar tot op heden heeft de Koreaanse fabrikant nog niks aangekondigd. Volgens nieuwe geruchten wordt er echter wel degelijk aan de tablet gewerkt en kunnen we deze binnenkort op de markt verwachten.

Sammobile heeft naar eigen zeggen bevestigd gekregen dat Samsung momenteel een tablet met amoled-display in ontwikkeling heeft. De tablet is de opvolger van de ruim twee jaar geleden geïntroduceerde Galaxy Tab 7.7 en moet door het amoled-display een hoog contrast, diepe zwartwaarden en natuurlijke kleuren weergeven.

De tablet krijgt volgens de website de modelnummers SM-T800, SM-T801 en SM-T805 mee, wat inhoudt dat er een WiFi-only, een 3G- en een 4G-versie van de tablet op de markt komt. Voor welk formaat Samsung kiest is nog onduidelijk maar uit eerdere geruchten kunnen we opmaken dat het om een 8-inch of 10.1-inch model gaat, mogelijk zelfs twee modellen met verschillende formaten.

De amoled-tablet van Samsung zou voorzien worden van een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie, dezelfde resolutie als op de onlangs gelanceerde Galaxy NotePRO en Galaxy TabPRO tablets. De tablet zou verder uitgerust worden met een Samsung Exynos 5-processor en Android 4.4 KitKat met daar overheen Samsung’s eigen TouchWiz interface. 

Wanneer we deze high-end tablet kunnen verwachten en wat er voor betaald moet worden is vooralsnog onduidelijk. De verwachting is dat Samsung de tablet op korte termijn presenteert.

  • Delen:

Reacties

  1. Jan Bos
    15 maart, 2014 om 21:52

    Weet je wat ik nou zo jammer vind ? Ik ben van plan een Samsung 10 inch tablet pro te kopen, maar als ik dan dit bericht lees, krijg ik toch heel sterk het gevoel dat ik verouderde apparatuur ga kopen.

    Nou weet ik wel, dat dat al jaren zo is, maar toch.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.