Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy TabPRO tablets met amoled-display opnieuw bevestigd

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2014, 10:59 CategorieAndroid

Er gaan al maanden geruchten over tablets met een amoled-display van Samsung en vorige week bevestigde het bedrijf zelf op Facebook dat we in juni het eerste model kunnen verwachten. Het zou gaan om een amoled-versie van de reeds gelanceerde Galaxy TabPRO 8.4, een high-end tablet die sinds een tweetal weken in de Nederlandse winkels ligt.

Galaxy TabPRO 8.4 met amoled-display

Uit benchmarkresultaten die vandaag zijn opgedoken kunnen we mogelijk meer informatie over Samsungs tweede amoled-tablet halen. Hoewel er in de benchmarks niet gesproken wordt over een amoled-display is het wel duidelijk dat het gaat om een nieuwe variant van de Galaxy TabPRO 8.4. De tablet heeft SM-T700 als modelnummer meegekregen en beschikt over een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels.

Uit de informatie die bij de benchmarks hoort kunnen we opmaken dat we de Samsung tablet draait op een Exynos 5 Octacore-processor met een kloksnelheid van 1.9GHz. De Galaxy TabPRO 8.4 die momenteel in de winkels ligt draait op een Qualcomm Snapdragon 800-processor. Daarbij lijkt de amoled-versie te beschikken over 2GB in plaats van 3GB aan werkgeheugen. Verder is de tablet voorzien van 16GB aan opslaggeheugen, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een 7 megapixel camera aan de achterzijde en Android 4.4.2 KitKat als besturingssysteem.

Samsung heeft deze amoled-tablet nog niet officieel aangekondigd maar als we de uitspraken van de Hongaarse tak van het bedrijf mogen geloven verschijnt de SM-T700 komende zomer op de markt. Waarschijnlijk lanceert Samsung wederom verschillende versies van de tablet; met verschillende hoeveelheden opslaggeheugen en WiFi-only of 4G connectiviteit.

10-inch Samsung amoled-tablet

Maar, mogelijk is de amoled-variant van de Galaxy TabPRO 8.4 niet de enige tablet met amoled-display die we van Samsung gaan zien. Er gaan namelijk ook al een tijdje geruchten over een 10-inch versie die het modelnummer SM-T80x zou dragen. Ook dit model lijkt te bestaan want vanmorgen kwamen we in dezelfde benchmark database de SM-T805 tegen.

Qua prestaties komt dit model overeen met de SM-T700 en ook de specificaties zijn te vergelijken. De tablet beschikt over een 10.5-inch display met een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie, draait op een Samsung Exynos 5 octacore-processor en beschikt over een werkgeheugen van 3GB. Ook zijn de twee camera’s aanwezig, is er 16GB aan opslaggeheugen beschikbaar en is de tablet voorzien van Android 4.4.2 KitKat.

Galaxy Tab 4 tablets

Voorlopig blijft het dus afwachten wat we precies van Samsung kunnen verwachten. De Koreaanse fabrikant laat echter zien nog lang niet voldoende tablets in het assortiment te hebben en ook de komende maanden modellen op de markt te brengen. Naast de hierboven besproken tablets gaan er ook al een tijdje geruchten over de Galaxy Tab 4 tablets. Qua specificaties zijn deze modellen minder aantrekkelijk maar waarschijnlijk ligt de prijs ook een stuk lager.

Hieronder vind je de screenshots van de benchmarks waarin de specificaties getoond worden.

  • Delen:
Samsung Galaxy TabPRO 8.4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.