Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung kondigt cloudprintapp voor Android en iOS aan

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2014, 12:50 CategorieApplicaties

In navolging van Apple en Google komt ook Samsung met een eigen dienst voor cloudprinting. De Koreaanse fabrikant lanceert een app voor iOS en Android waarmee het eenvoudig wordt om documenten te printen.

Samsung heeft deze week zijn eigen cloudprintdienst aangekondigd voor Android- en iOS-apparaten. Het bedrijf zegt met name op het gebied van veiligheid meer te bieden dan de concurrentie. zo worden bestanden die vanaf een mobiel apparaat naar een printer verzonden worden voorzien van encryptie, is de dienst gekoppeld aan Samsungs beveiligingsdienst Knox en vindt de communicatie, wanneer mogelijk, plaats middels NFC (Near Field Communications).

Samsung lanceert ook diverse nieuwe printers die gebruikmaken van NFC waardoor met NFC uitgeruste smartphones en tablets direct een verbinding kunnen leggen. Het is niet duidelijk of in de toekomst ook printers van andere fabrikanten kunnen communiceren met de applicaties die Samsung uitbrengt. Wel geeft het bedrijf aan dat er maximaal 20 printers aan een mobiel apparaat gekoppeld kunnen worden.

De Android-app van Samsung Cloud Print moet in juni verschijnen. De iOS-versie verschijnt in de tweede helft van dit jaar. Later wordt er mogelijk ook een app voor Windows en Smart tv’s uitgebracht.

Lees meer over printen met je Android tablet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.