Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung lanceert beveiligingsoplossing Knox in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2014, 20:47 CategorieAndroid

Samsung heeft vandaag de beveiligingsoplossing Know officieel in Nederland gelanceerd, zo laat het bedrijf middels een persbericht weten. Met Samsung Knox is het mogelijk om zakelijke apps en data gescheiden te houden van applicaties en data voor privégebruik.

Samsung Knox

Samsung heeft al meerdere malen aangegeven zich te gaan richten op zakelijke gebruikers. Niet alleen middels hardware, met onder meer de Galaxy NotePRO en Galaxy TabPRO, maar ook middels software. Eén van de belangrijkste onderdelen van de zakelijke strategie van de Koreaanse fabrikant is Samsung Knox.

Knox is een alles-in-één beveiligingsoplossing, waarmee gebruikers van Samsung tablets en smartphones die draaien op Android privé en zakelijk gebruik veilig kunnen scheiden. Zakelijke apps worden middels Knox namelijk in een beveiligde omgeving gedraaid waardoor apps voor privé en apps voor zakelijk gebruik altijd gescheiden blijven. Ook de data binnen de zakelijke apps blijft in de afgeschermde omgeving. Alles dat binnen de omgeving worden opgeslagen wordt beveiligd tegen malware en phishingaanvallen. Ook kunnen hackers niet bij de data mocht de smartphone of tablet gestolen worden.

Beveiligd zakelijk gebruik

Samsung richt zich met Knox specifiek op de zakelijke gebruiker die zijn tablet zowel voor privédoeleinden als zakelijke toepassingen inzet. Ook op bedrijven die tablets willen gaan inzetten wordt gefocust. Steeds meer bedrijven kiezen er volgens Samsung voor om tablets te gebruiken voor zakelijke toepassingen en hiervoor wordt het BYOD (Bring your own device) concept ingezet. Dit houdt in dat werknemers hun eigen tablet meenemen voor gebruik in het bedrijf. Dit brengt echter zorgen over de beveiliging met zich mee, zo geeft Samsung aan;

In Nederland is 40% van de organisaties zelfs bezorgd tot zeer bezorgd over de beveiliging van privétoestellen. In de financiële sector is de zorg het grootst, maar ook in de retail-, transport- en productiesector is de beveiliging van BYOD een onderwerp dat hoog op de agenda staat.

Samsung-Knox-2

Knox moet voor al deze bedrijven, maar ook voor bijvoorbeeld de zelfstandig ondernemer, de oplossing bieden. Samsung hoopt hiermee een grote slag te slaan op de zakelijke markt en ook de verkoop van hardware te stimuleren. De tablets en smartphones van de Koreaanse fabrikant worden echter niet standaard voorzien van de software. Deze kan, wanneer nodig, door gebruikers geïnstalleerd worden. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.