Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung lanceert ook Galaxy Tab 3 Lite-variant voor kinderen

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2014, 11:36 CategorieAndroid

Sinds een aantal weken ligt de Samsung Galaxy Tab 3 Lite, een goedkope versie van de Galaxy Tab 3 (7.0) in de Nederlandse winkels. Maar, daar laat de Koreaanse fabrikant het niet bij. Eerder deze week doken nieuwe kleurvarianten van dit model op en in Azië is inmiddels ook een versie speciaal voor kinderen gelanceerd.

De Galaxy Tab 3 Lite Kids Edition is qua hardware gelijk aan de versie die niet speciaal voor kinderen ontwikkeld is. Zo beschikt de tablet over een 7-inch display met een 1.024 bij 600 pixels resolutie, een dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, een 2 megapixel camera aan de achterzijde en een 3.600mAh accu. Het enige verschil qua uiterlijk is dat de versie voor kinderen ook in de eerder opgedoken kleurvarianten verschijnt.

Het belangrijkste verschil zit hem echter in de software. Samsung rust dit model uit met dezelfde software die we terugvinden op de in Nederland gelanceerde Galaxy Tab 3 Kids. Dit houdt in dat kinderen de beschikking hebben over een speciale interface met voor kinderen ontwikkelde content. Deze interface geeft ouders ook de controle over wat het kind wel en niet met de tablet kan doen. 

De Galaxy Tab 3 Lite Kids Edition wordt vanaf deze maand in China verkocht voor een prijs van omgerekend 150 euro. Of de tablet ook naar Europa komt is nog niet bekend. In Nederland kunnen we al wel naar de winkel voor de goedkope Galaxy Tab 3 Lite en Galaxy Tab 3 Kids.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 3 Lite
Android Jelly Bean (4.2)
Samsung Galaxy Tab 3 Kids
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.