Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Seagate wil 500GB hard disk dit jaar in tablets verwerken

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2014, 14:48 CategorieHardware

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe tablet dan is de hoeveelheid opslaggeheugen een belangrijke factor waar je rekening mee moet houden. De meeste tablets komen met 8GB tot 128GB aan opslaggeheugen in de vorm van een Solid State Disk. Seagate wil hier verandering in brengen door 500GB hard disks in tablets te verwerken.

Seagate CFO O’Malley laat weten dat het bedrijf hard werkt aan de optimalisatie van de hard disk zodat deze ook past in slanke en kleine tablets. Momenteel worden hard disks met name in laptops, notebooks en convertible apparaten gebruikt. In tablets zien we vooral het SSD opslaggeheugen terug, wat duurder is maar wel in een slank mobiel apparaat verwerkt kan worden. Daarbij beschikt een Solid State Disk in tegenstelling tot een hard disk niet over bewegende onderdelen wat de levensduur ten goede komt, zeker wanneer het apparaat mobiel gebruikt wordt, en is een SSD opslaggeheugen over het algemeen een stuk sneller met het wegschrijven van data.

In de tabletmarkt is goed te zien dat een opslaggeheugen van bijvoorbeeld 128GB een stuk duurder is dan een opslaggeheugen van 64GB. Fabrikanten rekenen voor een verdubbeling van het opslaggeheugen vaak 50 tot 100 euro extra. Als consument moet je dus diep in de buidel tasten wanneer je een tablet met meer dan 64GB aan opslaggeheugen wilt. Een populaire oplossing die ook een stuk goedkoper is, is natuurlijk opslaggeheugen in de cloud middels bijvoorbeeld Google Drive of Dropbox. Maar, voor fysiek opslaggeheugen in je tablet moet betaald worden.

Seagate gaat naar eigen zeggen de strijd aan met de Solid State Disk en wil dit jaar nog de eerste tablets zien verschijnen die beschikken over een hard disk met 500GB aan opslaggeheugen. Aan de belangrijkste minpunten van een hard disk wordt volgens het bedrijf gewerkt. Zo moeten de afmetingen van deze disk verkleind worden voor slanke en compacte tablets en wordt de snelheid van de disk verhoogd naar maximaal 600mb/s. Daarbij geeft Seagate aan dat de veiligheid verbeterd is waardoor abrupte schokken of stoten geen of minder snel negatieve invloed op de schijf hebben.

Wanneer we de eerste tablets met een Seagate hard disk van 500GB kunnen verwachten is nog niet duidelijk en ook laat het bedrijf niet weten met welke fabrikanten samengewerkt wordt. Wel wordt de focus in eerste instantie gelegd op Android tablets

Lees meer over waar je op moet letten bij het kopen van een tablet.

 • Delen:

Reacties

 1. Exelletor
  06 maart, 2014 om 0:19

  Benieuwd, maar Archos is natuurlijk niet voor niks mee gestopt. Met cloud en andere streaming opties, neemt het behoefte natuurlijk ook af.

 2. Jan Bos
  06 maart, 2014 om 8:49

  Streaming is heel leuk, maar een film op je tablet zelf geeft toch meer stabiliteit tijdens het kijken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.