Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Snugger voor Android tablets en iPad selecteert kindvriendelijke apps

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2014, 14:57 CategorieApplicaties

Kinderen maken steeds vaker gebruik van tablets en krijgen hiermee toegang tot een groot aanbod aan apps en media. Niet al deze content is echter geschikt voor kinderen en de nieuwe Snugger-app voor Android en iOS maakt daarom een selectie speciaal voor de kleinsten.

 In de Google Play Store en Apple App Store zijn honderdduizenden applicaties, video’s en boeken te vinden. Wanneer kinderen veel met en tablet werken hebben ze toegang tot dit grote aanbod. Ouders willen echter vanzelfsprekend de controle houden over de toegang tot deze content en daarom is Snugger in het leven geroepen.

Snugger is een nieuwe app voor Android tablets en de iPad, ontwikkeld door NBD Biblion. De app biedt een overzichtelijke weergave van media die geschikt zijn voor kinderen. De app is bedoeld voor ouders en grootouders en hun (klein)kinderen tussen de twee en twaalf jaar, maar ook handig voor bijvoorbeeld docenten in het basisonderwijs.

Snugger-app-tablets-2

De Snugger-app beschikt over een interface die snel en eenvoudig te gebruiken is door kinderen. Door in het profiel van de app de leeftijd van het kind en andere voorkeuren aan te geven, selecteert de app de meest relevante apps, video’s en andere content. Daarnaast is het mogelijk handmatig in het aanbod te zoeken. NBD Biblion omschrijft de app als een soort TomTom in de app-wereld, waarmee je veilig op de plaats van bestemming komt.

Achter de app zit een redactie die kijkt naar het materiaal dat in de stores van Google en Apple te vinden is. Zij selecteren onder andere apps die geschikt zijn voor kinderen en dus via de Snugger-app toegankelijk zijn. De Snugger-app is gratis te downloaden. Daarnaast is het mogelijk om een abonnement af te sluiten waarmee je maandelijkse updates krijgt.

Lees meer over hoe je zelf je Android tablets kindvriendelijk kunt maken of je iPad geschikt kunt maken voor kinderen.

  • Snugger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.