Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony begint uitrol Android 4.4 KitKat voor de Xperia Z Ultra

Geschreven door
Geplaatst op19 maart 2014, 16:14 CategorieAndroid

Sony is één van de weinige fabrikanten die vrijwel direct na de presentatie van Android 4.4 KitKat duidelijkheid gaf over updates voor reeds gelanceerde tablets en smartphones. Onder meer de Xperia Z Ultra en de Xperia Tablet Z zouden een update ontvangen. Vandaag maakt de Japanse fabrikant bekend te zijn begonnen met de uitrol van de eerste updates.

Onder meer de Xperia Z Ultra phablet kan vanaf vandaag een update naar de meest recente versie van Android verwachten. De update bestaat niet alleen uit de nieuwigheden die Google met Android 4.4 KitKat introduceert, ook Sony zelf voert aan aantal wijzigingen door. Zo heeft de Japanse fabrikant de toggles voor snelle instellingen gewijzigd en kunnen deze door de gebruiker aangepast worden, is er diepere integratie met de clouddiensten van Sony en wordt er ondersteuning voor Xperia Themes toegevoegd.

Het is niet duidelijk of Nederlandse bezitters van de Xperia Z Ultra per direct een update kunnen verwachten. Sony geeft aan dat de exacte datum van de uitrol per regio kan afwijken, maar dat de update eraan komt staat vast. Daarnaast laat Sony weten dat de beloofde update voor de Xperia Tablet Z nog steeds in de planning staat. Deze moet in het voorjaar verschijnen. De onlangs gelanceerde Xperia Z2 Tablet is vanuit de winkel al voorzien van Android 4.4 KitKat.

  • Delen:
Sony Xperia Z Ultra
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.