Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony lanceert 13.3-inch ‘Digital Paper’ tablet in de VS

Geschreven door
Geplaatst op31 maart 2014, 9:40 CategorieNieuws

In november van vorig jaar bracht Sony in Japan een nieuw soort e-reader op de markt. De ‘Digital Paper’ tablet van het Japanse bedrijf is zo dun als 30 velletjes papier en volgens Sony ideaal voor studenten en zakelijke gebruikers.

De Sony Digital Paper tablet heeft een formaat van 13.3-inch en is daarmee een stuk groter dan de gemiddelde e-reader. Sony geeft echter aan dat dit apparaat gericht is op productieve gebruikers, bijvoorbeeld op universiteiten. Het apparaat wordt geleverd met een stylus waarmee aantekeningen gemaakt kunnen worden. 

Het digitale papier is flexibel waardoor deze tijdens transport niet beschadigd kan raken, en is voorzien van de e-ink techniek voor een optimale leesbaarheid in feller verlichte omgevingen en een lange batterijduur. Het display heeft een resolutie van 1.600 bij 1.200 pixels.

Op het interne geheugen van 4GB kunnen documenten, bijvoorbeeld pdf-bestanden, opgeslagen worden, en het geheugen kan met een microSD-kaart worden uitgebreid. Middels Bluetooth of WiFi kan data uitgewisseld worden. De Sony Digital Paper heeft een gewicht van 358 gram en moet ongeveer drie weken meegaan op een volle lading.

Na een lancering in Japan voor omgerekend 745 euro is de Digital Paper tablet nu ook in de VS te koop voor 1.100 dollar. Over een lancering in Europa is nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.