Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony stopt verkoop VAIO tablets en convertibles

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2014, 16:42 CategorieWindows

Sony heeft eind vorig jaar en begin dit jaar een aantal interessante Windows 8 tablets en convertibles gepresenteerd, waaronder de VAIO Tap 11 en de VAIO Fit Multi-flip convertible. Het lijkt er echter op dat deze modellen nog maar enkele weken in Nederland te verkrijgen zijn.

De Windows-producten van Sony worden ontwikkeld door de VAIO-afdeling. Afgelopen februari maakte de Japanse fabrikant bekend deze afdeling te verkopen aan een groep investeerders en zich te gaan focussen op onder andere Xperia smartphones en tablets.

Een bezoek aan de website van Sony leert ons dat de Japanse fabrikant de VAIO-producten, zoals de hierboven genoemde tablet en convertibles, in ieder geval via de eigen website niet meer verkoopt. De productpagina’s zijn nog aanwezig maar de producten zijn uit de online winkel verdwenen. Ook valt op dat nog maar een klein aantal winkels de VAIO-producten op voorraad lijkt te hebben.

Sony-VAIO-Tap-11

Sony gaf in februari al aan dat de ontwikkeling per direct gestopt werd en dat de huidige voorraad van reeds gelanceerde modellen nog verkocht zou worden. Het einde van VAIO, in ieder geval voor markten buiten Japan, lijkt nu nabij. De investeerders die het VAIO-merk overnemen focussen zich voorlopig alleen op de Japanse markt.

Niet alleen in Nederland lijkt Sony de verkoop van VAIO-producten te stoppen. De collega’s van het Duitse TabTech melden dat ook daar geen VAIO-producten meer via de online winkel van de Japanse fabrikant te koop zijn. In de Nederlandse Outlet Store van Sony zijn nog wel een aantal VAIO tablets en convertibles te vinden, in de meeste gevallen gaat het echter om zogenaamde refurbished modellen.

Sony richt zich nu op onder meer digitale camera’s, smartphones en tablets, gaming en entertainment. Onlangs presenteerde de Japanse fabrikant de nieuwe Xperia Z2 Tablet, een high-end model met indrukwekkende specificaties. Deze tablet is inmiddels ook te koop in Nederland.

  • Delen:
Sony VAIO Tap 11
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.