Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Z2 Tablet is de eerste tablet met MHL 3.0

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2014, 12:37 CategorieHardware

Steeds meer tablets en smartphones beschikken over MHL-ondersteuning waardoor content van het mobiele apparaat op een tv weergegeven kan worden. Tijdens MWC 2014 is de nieuwste versie van deze standaard, MHL 3.0, aangekondigd en de Sony Xperia Z2 Tablet is de eerste tablet die hiermee uitgerust wordt.

Er zijn verschillende mogelijkheden om content van je tablet op tv weer te geven, waaronder draadloos middels DLNA en via een HDMI-kabel. Steeds meer tablets worden echter voorzien van MHL-ondersteuning waardoor de microUSB-poort ook dienst as uitgang voor video en audio. Deze wordt middels een MHL-kabel gekoppeld aan de HDMI-poort van een tv waarna hoge resolutie video en multi-kanaals audio doorgestuurd kan worden. Extra handig is dat je tablet of smartphone tegelijkertijd opgeladen kan worden.

Tijdens het Mobile World Congress 2014 is MHL 3.0 gepresenteerd. Deze nieuwste versie biedt ondersteuning voor 4K Ultra HD-content met een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. Aangezien steeds meer content in deze resolutie verschijnt en dit jaar ook betaalbare 4K Ultra HD tv’s op de markt verschijnen ben je hiermee helemaal klaar voor de toekomst. Daarnaast is er ondersteuning voor werken met meerdere displays, is het aantal kanalen voor audio verhoogd en kan een mobiel apparaat sneller opgeladen worden.

Sony-Xperia-Z2-Tablet-3

De eerste tablet die over MHL 3.0 beschikt is de tijdens MWC 2014 gelanceerde Sony Xperia Z2 Tablet. Dit model is voorzien van onder andere een 10.1-inch Full HD display, een Qualcomm Snapdragon 801-processor, 3GB aan werkgeheugen, een waterdichte behuizing en Android 4.4 KitKat software. De Xperia Z2 Tablet is binnenkort in Nederland te koop voor een prijs vanaf 499 euro.

Lees meer over MHL-versies en MHL-kabels.

  • Delen:
Sony Xperia Z2 Tablet
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. Jan Bos
    05 maart, 2014 om 14:04

    Zomaar een gekke gedachte: de fabrikant verzint steeds weer iets nieuws/nutteloos wat we echt MOETEN hebben !.

    Vingerafdrukscanner, hydrometer, gebogen scherm, HML, enz….

    En wat denk je ?, blijk ik heel goed zonder te kunnen !!!!!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.