Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Z2 Tablet verschijnt in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2014, 19:36 CategorieAndroid

Eind vorige maand werd de Sony Xperia Z2 Tablet pas aangekondigd maar vanaf vandaag ligt de tablet al bij Nederlandse retailers op voorraad. De 16GB-versie van Sony’s paradepaardje kan gekocht worden voor een prijs van 499,99 euro.

De in februari van vorig jaar gelanceerde Sony Xperia Tablet Z is nog steeds één van de beste tablets van dit moment, maar dat weerhoudt Sony er niet van een nieuw model op de markt te brengen dat op verschillende punten verbeterd is. De nieuwe Xperia Z2 Tablet is niet alleen slanker en lichter dan zijn voorganger, ook de rekenkracht is toegenomen en de Android-versie is vernieuwd.

De Sony Xperia Z2 Tablet is één van de meest interessante tablets die onlangs gelanceerd is. Dit model beschikt over nagenoeg alles wat je van een high-end tablet mag verwachten en borduurt, als het goed is, voort op de uitstekende prestaties van de Xperia Tablet Z. In onze review waren we in ieder geval zeer onder de indruk van dit model.

Sony-Xperia-Z2-Tablet-2

Sony heeft de nieuwste generatie op een aantal punten gelijk gehouden. Zo heeft het IPS lcd-display met Sony’s eigen Triluminos-techniek nog steeds een formaat van 10.1-inch en een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Ook is de behuizing nog steeds waterdicht, kun je het interne geheugen van 16GB of 32GB uitbreiden met een microSD-kaart en heb je de keuze uit een WiFi-only en een 4G-versie.

De belangrijkste vernieuwingen zien we terug in het design en de processor. Zo is de Xperia Z2 Tablet met een profiel van 6,4 millimeter en een gewicht van 426 gram slanker en lichter dan zijn al slanke en dunne voorganger. Onder de motorkap is de nieuwste Qualcomm Snapdragon 801-processor, vergezeld door 3GB aan werkgeheugen terug te vinden. Een overzicht van alle specificaties en kenmerken vind je op de productpagina van de Sony Xperia Z2 Tablet.

Sinds vandaag kun je in Nederland de 16GB WiFi-only variant uit voorraad kopen bij onder meer TabletCenter.nl. Daar wordt de tablet aangeboden voor de adviesprijs van 499,99 euro. De andere varianten laten nog even op zich wachten. Deze verschijnen ergens in de komende twee weken in Nederland.

  • Delen:
Sony Xperia Z2 Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.