Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Specificaties Samsung Galaxy Tab 4 (10.1) bevestigd

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2014, 14:23 CategorieAndroid

Hoewel Samsung de Galaxy Tab 4 tablets nog niet gepresenteerd heeft is de komst van de nieuwe modellen al wel door de Koreaanse fabrikant bevestigd. Ook de specificaties van de modellen in de serie kwamen al een keer voorbij en vandaag zijn mogelijk de specificaties voor de 10.1-inch Galaxy Tab 4 (10.1) bevestigd.

In benchmarkresultaten van GFXBench is de nog onaangekondigde SM-T530 gespot. Inmiddels mogen we er van uitgaan dat dit model onderdeel uitmaak van de Galaxy Tab 4-serie en beschikt over een 10-inch display. Over het exacte formaat bestaat echter wat verwarring want hoewel 10.1-inch logisch lijkt wordt in de benchmarkresultaten gesproken over een 10.6-inch display.

De overige specificaties komen overeen met wat we eerder al voorbij zagen komen. Zo is de Galaxy Tab 4 (10.1) voorzien van een 1.280 bij 800 pixels resolutie en wordt het geheel aangestuurd door een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz. Mogelijk wordt gebruik gemaakt van de Snapdragon 400-chip van Qualcomm. Verder beschikt de tablet over 1.5GB aan werkgeheugen, WiFi, optioneel 4G/LTE, 16GB aan opslaggeheugen, een 3 megapixel camera aan de achterzijde en een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde. De tablet draait op de meest recente versie van Android; Android 4.4 KitKat.

Naast het 10-inch model komt Samsung met een 7-inch en een 8-inch tablet in de Galaxy Tab 4-serie. Deze modellen beschikken over vergelijkbare specificaties, waaronder een 1.280 bij 800 pixels resolutie, 1GB aan werkgeheugen en een 1.2GHz quadcore-processor.  De verwachting is dat de Koreaanse fabrikant de tablets binnenkort op de markt brengt. Over de prijzen is nog niks bekend.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 4 (10.1)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.