Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

UPC Horizon TV-app voor live tv-kijken op Android nu te downloaden

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2014, 12:25 CategorieAndroid

Het heeft even geduurd maar vanaf vandaag kunnen ook bezitters van een Android tablet of smartphone de Horizon TV-app van UPC downloaden om live tv te kijken. De app is gratis te downloaden en te gebruiken wanneer je een Horizon TV-abonnement hebt.

Horizon TV

De door bugs en problemen geplaagde Horizon TV mediabox van UPC is inmiddels al anderhalf jaar te gebruiken door klanten van de provider. Deze mediabox biedt, volgens UPC, een nieuwe manier van tv-kijken met onder meer integratie van apps als Facebook en Twitter, toegang tot video on demand-content en integratie van media in het eigen thuisnetwerk. Daarbij is het mogelijk om via een smartphone of tablet live naar tv programma’s te kijken. 

UPC Horizon TV-app

UPC heeft al sinds de lancering van de Horizon TV een applicatie voor de iPhone en iPad waarmee live tv gekeken kan worden maar een app voor Android ontbrak nog. Het bedrijf heeft de lancering van de Horizon TV-app voor Android diverse malen uitgesteld maar gaf begin dit jaar aan de app te testen met een beperkte groep gebruikers. Dit heeft zijn vruchten blijkbaar afgewerkt want sinds vandaag is te app in de Google Play Store te vinden.

UPC-Horizon-tv-Android

Middels de Horizon TV-app voor Android krijg je als tablet- of smartphonebezitter toegang tot maximaal 88 zenders die live bekeken kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk de tv-gids te bekijken, programma’s terug te kijken via Programma Gemist, programma’s in te plannen voor opname en door het on demand-aanbod van UPC te bladeren. De exacte mogelijkheden van de app zijn afhankelijk van het abonnement dat je bij UPC afgenomen hebt.

Horizon TV-app downloaden

De UPC Horizon TV-app kan inmiddels gratis uit de Google Play Store gedownload worden. De app is geschikt voor alle tablets en smartphones die draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich of nieuwer. Daarbij is dus een Horizon TV-abonnement van UPC vereist, inclusief een internetabonnement van het bedrijf. Naast de tablet of smartphone kan ook een computer of laptop gebruikt worden om live tv-zenders te bekijken.

Mocht je de app gebruiken dan horen we graag in de reacties onder dit artikel of het bevalt.

 • UPC Horizon TV
 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  19 maart, 2014 om 10:20

  Kan dit overal, of alleen bij je thuis ?

  • Martijn Chel
   19 maart, 2014 om 10:36

   Moet via je eigen WiFi-netwerk verlopen.

   • David
    19 maart, 2014 om 13:31

    Hoeft niet.. Althans, met IOS niet..

   • Martijn Chel
    19 maart, 2014 om 13:32

    En hoe doe je dat dan? Dat staat immers wel op de website van UPC. Ik gebruik het zelf niet.

   • David
    19 maart, 2014 om 13:33

    In het begin kon het bij mij ook alleen via mijn eigen Wifi.
    Later heb ik het eens geprobeerd bij iemand anders, daar deed ie het ‘gewoon’!
    Stond ook even te kijken, maar dacht; ‘Nieuwe update waarschijnlijk’!

 2. Snoek
  25 maart, 2014 om 14:22

  De Samsung Galaxy Tabpro 10.0 word niet ondersteund??? Apparaat word niet herkend in de playstore.
  Medewerker van UPC heeft dit ook bevestigd en kon niet vertellen of dit in de toekomst wel het geval is…?? beetje vreemd..

 3. Wouter
  06 april, 2014 om 22:45

  Ook mijn tablet pro-line m-1038 met android 4.1.1 en met resolutie 1280×800 wordt niet ondersteund: rockchip r1038. What a bummer!
  Heb ik daar zooo lang op gewacht?

 4. Wil Timmers
  13 april, 2014 om 23:34

  Jaja: “De UPC Horizon TV-app kan inmiddels gratis uit de Google Play Store gedownload worden. De app is geschikt voor alle tablets en smartphones die draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich of nieuwer.”
  ECHT niet dus: ALLE tablets is dus NIET WAAR, ook al heb je Android 4.0 of hoger!!!

 5. W.J.T. de Kaper
  03 mei, 2014 om 18:10

  Ik heb de Horizon TV app nu op de Samsung Galaxy S4, 4 verschillende ACER tablets, op een ASUS tablet en op een simpele ProMedia geïnstalleerd. Op 7 apparaten dus.

  In 5 gevallen werkt het uitstekend (als het niet te druk is), in 2 gevallen niet.

  Op een van de Acer tablets kun je geen full screen weergave maken. Het kanaal wordt wel afgespeeld, maar in een klein window links en met een korte programmabeschrijving rechts.
  Alleen, normaal staan de kanaalweergave en de programmabeschrijving LOS van elkaar. In dit geval echter valt de programmabeschrijving voor een derde deel over de kanaalweergave heen. En dus ook over de toets voor full screen, die niet meer reageert.
  UPC heeft geen oplossing. Heeft iemand een suggestie?

  Op de Promedia gaat alles goed, tot en met het overzicht van de kanalen. Selecteer je een kanaal dan krijg je aan de rechterkant weer de programmabeschrijving maar geen kanaalweergave. In plaats daarvan de melding dat er geen verbinding met de UPC server is. Dat is raar want het overzicht van de kanalen en de programmabeschrijving verschijnen WEL. Iemand een suggestie?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.