Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update Skype verbetert accuduur Android tablets en smartphones

Geschreven door
Geplaatst op19 maart 2014, 9:56 CategorieAndroid

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een mobiel apparaat als een tablet of een smartphone is de accuduur. Je wilt er immers minimaal een dag mee vooruit kunnen zonder steeds de lader op te moeten zoeken. Er zijn echter veel apps die invloed op deze accuduur kunnen hebben, met name apps die in de achtergrond processen uitvoeren. Skype is één van deze apps maar heeft volgens Microsoft na de nieuwste update minder invloed op de accuduur.

Microsoft is gisteren begonnen met de uitrol van een update voor de Skype-app voor Android tablets en smartphones. De update zorgt er volgens het bedrijf voor dat er minder stroom verbruikt wordt door de app en de accu van je tablet of smartphone dus langer meegaat. Om de verbetering te verwezenlijken zijn er standaard een aantal opties uitgeschakeld, waaronder de push-meldingen voor groepsgesprekken. Deze kun je zelf wel weer inschakelen, maar dat heeft dan vanzelfsprekend weer invloed op de accuduur. De ontwikkelaars van Skype hebben daarnaast diverse bugs opgelost en beloven op korte termijn nog meer drastische verbeteringen in het verbruik van de app te zullen doorvoeren.

Of de langere accuduur van je tablet of smartphone direct zichtbaar is kunnen we niet met zekerheid zeggen. Je kunt het in ieder geval zelf uitvinden door de meest recente versie van Skype gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • Skype
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.