Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video: Samsung Galaxy TabPRO 8.4 vs iPad mini retina

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2014, 13:28 CategorieVideo

Toen Apple de iPad mini op de markt bracht kon Samsung natuurlijk niet achterblijven en lanceerde de Galaxy Tab 3 (8.0). Niet veel later kwam Apple met de iPad mini retina en het duurde niet lang voordat Samsung ook hierop een antwoord had met de Galaxy TabPRO 8.4. Beide tablets beschikken over een hoge resolutie display maar zijn op nagenoeg elk ander vlak verschillend.

De Samsung Galaxy TabPRO 8.4 is, zoals de naam al aangeeft, uitgerust met een 8.4-inch display en beschikt over een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 360 pixels per inch. De iPad mini heeft een formaat van 7.9-inch en een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Het is een klein verschil maar de iPad mini retina moet met een pixel dichtheid van 326 ppi de Galaxy TabPRO 8.4 dus voor zich dulden. 

Galaxy-TabPRO-Magazine-UX-2

De belangrijkste verschillen tussen beide tablets zijn te vinden in de beeldverhouding (16:9 vs 4:3) en natuurlijk het besturingssysteem (Android vs iOS). Daarnaast is de Galaxy TabPRO voorzien van een aantal extra features, waaronder een infraroodzender en een microSD-kaartlezer. Qua prijs ligen de tablets op hetzelfde niveau; rond de 375 euro. In onderstaande video worden de Galaxy TabPRO 8.4 en iPad mini retina uitvoerig met elkaar vergeleken, onder meer qua prestaties en display.

Zoals verwacht is het verschil in kwaliteit tussen beide tablets niet bijzonder groot. De keuze voor één van deze modellen heeft vooral te maken met persoonlijke voorkeuren qua besturingssysteem, batterijduur, formaat en beeldverhouding. De TabPRO 8.4 lijkt meer een tablet voor de poweruser die meer controle en uitbreidingsmogelijkheden wil hebben, terwijl de iPad mini retina met name gericht is op diegenen die content willen consumeren. Wil je de tablets zelf vergelijken aan de hand van de specificaties en kenmerken? Dan kun je terecht in onze tablet database.

Lees ook onze iPad mini retina review.

 • Delen:
Samsung Galaxy TabPRO 8.4
Android KitKat (4.4)
Apple iPad mini retina
iOS

Reacties

 1. Jos
  10 maart, 2014 om 21:30

  Grappig. Ik typ dit bericht op mijn Tab PRO 8.4 terwijl mijn vriendin op haar iPad Mini retina via uitzending gemist een programmatje terugkijkt. Beide fijne tablets die niet voor elkaar onderdoen. Het is simpelweg de keuze tussen Android en iOS.

 2. Ingeborg
  01 september, 2014 om 9:44

  Ik heb de pro 8.4 maar vind de wifi ontvangst zo slecht. Is dat nu alleen de mijne of een algemeen probleem. Router staat in de woonkamer, in de slaapkamer valt mijn tab helemaal weg terwijl Apple nog gewoon draait (ipad4) Dus twijfel ik de overstap naar een iPad mini……advies?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.