Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

VLC voor Windows 8 nu beschikbaar in Windows Store

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2014, 10:13 CategorieApplicaties

Goed nieuws voor diegenen die al tijden wachten op de VLC-app voor Windows 8. De populaire mediaspeler met ondersteuning voor een groot aantal bestandsformaten is sinds vandaag in de Windows Store te vinden.

Niet iedereen is groot fan van de standaard muziek- en video-apps van Windows 8 en daarom is het goed nieuws dat VLC sinds vandaag beschikbaar is. Deze app is een alternatieve mediaspeler die al sinds eind 2012 in ontwikkeling is. Echter, de app die momenteel in de Windows Store staat is alleen geschikt voor apparaten die draaien op Windows 8. Bezitters van een Windows RT tablet, bijvoorbeeld de Surface 2, moeten nog steeds geduld hebben.

VLC voor Windows 8 bevindt zich nog in de beta-fase, wat inhoudt dat er mogelijk nog bugs opduiken omdat de release nog niet 100 procent stabiel is. Ook werkt nog niet alles, waaronder hardwareacceleratie. De app kan volgens de ontwikkelaar nog wat traag zijn hierdoor. Daarbij is er nog geen ondersteuning voor het extern inladen van ondertiteling en is de uitvoer van geluid nog niet mogelijk. 

De app is opgedeeld is verschillende categorieën, waaronder video’s, muziek, en media servers. Via het beginscherm krijg je toegang tot de nieuwste media in je collectie, via de categorieën kun je content zoeken en afspelen vanaf je lokale opslag, usb-opslagmedia en je netwerk. In de muziek-categorie kun je nummers organiseren op basis van artiest, nummer en album.

Eén van de grote voordelen van VLC, en de reden dat de app op verschillende platformen populair is, is de ondersteuning voor verschillende bestandsformaten. De VLC-app voor Windows 8 biedt ondersteuning voor de bekende en meest populaire bestandsformaten, waaronder ook MKV, Ogg, Mov, MPEG-1, H.265, FLAC, WMV3 en MPC.

 • VLC
 • Delen:

Reacties

 1. Gerard
  13 maart, 2014 om 14:01

  Helaas niet te vinden in de Windows Styore!!

  • Martijn Chel
   13 maart, 2014 om 14:05

   Directe link staat in het artikel.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.