Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Volgende versie Android staat in het teken van beveiliging gegevens’

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2014, 14:21 CategorieAndroid

Dat Google dit jaar met een nieuwe Android-versie komt staat zo goed als vast maar wat we er van kunnen verwachten is nog niet duidelijk. Vandaag zijn echter geruchten opgedoken over het feit dat Google de beveiliging van Android onder handen neemt.

De nog onaangekondigde versie Android 4.5 zou in het teken staan van beveiliging, zo meldt betaalsite The Information op basis van anonieme bronnen bij Google. De internetgigant zou verschillende verbeteringen doorvoeren voor de beveiliging van persoonlijke data en gegevens van apps.

Zo worden apps mogelijk voorzien van eigen biometrische beveiliging (bijvoorbeeld middels een vingerafdrukscanner) waarmee een extra stap genomen moet worden om toegang te krijgen tot persoonlijke data. Daarnaast kan gevoelige informatie direct op chips opgeslagen worden en gaat de nieuwste versie van Android met betere versleuteling coderen.

Google zou zich ook meer op zakelijk gebruik van Android gaan richten, een gebied waarop Windows en iOS momenteel nog ver voorliggen. Android 4.5 zou het onder meer mogelijk maken om persoonlijke data en zakelijke data van elkaar te scheiden en bijvoorbeeld alleen de zakelijke data op afstand te wissen.

Wat betreft de apps biedt Google mogelijk een gescheiden goedkeuringsproces waardoor bedrijven de controle kunnen houden over wie de voor het bedrijf ontwikkelde apps kan installeren. Het is echter niet duidelijk of deze functie onderdeel wordt van Android, of dat de functie los aangeboden zal worden. Samsung lanceerde onlangs zijn eigen beveiligingsoplossing Samsung Knox voor zakelijke gebruikers in Nederland.

De verwachting is dat Google in juni tijdens Google I/O meer details vrijgeeft over de volgende Android-versie. Ondertussen werkt het bedrijf aan Android 4.4.3 KitKat, een kleine update voor de meest recente versie van het besturingssysteem.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.