Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wachtwoorden opslaan op en synchroniseren met je iPad: hoe werkt het?

Geschreven door
Geplaatst op31 maart 2014, 8:40 CategorieTablet Tips

Om op een website of in een app in te loggen is altijd een wachtwoord nodig. Sociale netwerken zoals Twitter, maar ook je e-mail en zelfs de overheid wil dat je inlogt met een wachtwoord. Maar de meeste wachtwoorden die je kunt onthouden zijn niet veilig, en de wachtwoorden die veilig zijn, zijn niet te onthouden. Zeker met websites die steeds vaker gehackt worden is het belangrijk om lange, goede en verschillende wachtwoorden te hebben. Het onthouden daarvan is niet altijd even makkelijk, maar daar zijn gelukkig apps voor.

iCloud

Apple biedt sinds kort een eigen mogelijkheid aan om je wachtwoorden op te slaan, namelijk via iCloud. Je hoeft geen extra app te installeren, het werkt meteen. Zodra je inlogt op een website vraagt iCloud of je het wachtwoord op wilt slaan. Als je dat doet is het wachtwoord en de gebruikersnaam automatisch ingevuld wanneer je de website nog een keer bezoekt. Ook helpt iCloud je met het maken van veilige wachtwoorden als je je op een website registreert, en die worden meteen opgeslagen. Om de iCloud wachtwoorden-feature te activeren ga je naar instellingen, iCloud en vervolgens zet je iCloud-sleutelhanger aan.

iCloud wachtwoorden opslaan iPad

Wachtwoorden opslaan via iCloud is erg veilig en betrouwbaar, maar heeft als nadeel dat je geen lijst kunt zien met al je wachtwoorden. Je kunt een wachtwoord alleen tevoorschijn toveren als je moet inloggen. Ook werkt wachtwoorden opslaan via iCloud alleen op een iPhone, iPod Touch, iPad en Mac. Alle wachtwoorden worden tussen deze apparaten gesynchroniseerd, dus als je ze op je iPad opslaat worden ze ook op je Mac opgeslagen. iCloud werkt niet op Windows of Linux computers, waardoor het misschien handiger is om een app te gebruiken die op alle platformen werkt, inclusief Windows of Linux computers.

Mijn Wachtwoord

Er zijn verschillende goedkope apps die wachtwoorden kunnen opslaan. Het voordeel is dat ze goedkoop zijn, Mijn Wachtwoord kost bijvoorbeeld 89 cent, maar ze missen vaak veel features. Van de apps die wachtwoorden opslaan heeft Mijn Wachtwoord de meeste features in zijn prijsklasse.Zo kun je de app beveiligen met een wachtwoord, zodat alleen jij je wachtwoorden kunt raadplegen. De app verwijdert de data zelfs als het wachtwoord vijf keer foutief wordt ingevoerd. Via iCloud deel je je wachtwoorden op je iPhone en iPod Touch in de Mijn Wachtwoorden-app, zodat je ook op die apparaten toegang hebt tot je wachtwoorden. Een groot nadeel van Mijn Wachtwoord is dat er geen app voor de computer is en je wachtwoorden dus handmatig moet overtypen als op de computer op een website wilt inloggen.

  • Mijn Wachtwoord

1Password

Als je aan echte hardcore-iOS gebruikers vraagt in welke app ze hun wachtwoorden opslaan, dan zullen ze waarschijnlijk allemaal 1Password roepen. En dat is niet gek. De app is prachtig ontworpen en zit vol features.

Zo kun je naast wachtwoorden ook privé informatie opslaan, zoals je burgerservicenummer of wachtwoorden van je WiFi-netwerk. 1Password werkt op bijna alle apparaten: er zijn apps voor de iPhone, iPad, Mac, Windows en Android. Gegevens worden gesynchroniseerd tussen deze verschillende apps via Dropbox. Dat klinkt onveilig, maar alle wachtwoorden worden door 1Password versleuteld waardoor niemand behalve de 1Password-app zelf de bestanden kan openen en begrijpen.

Het nadeel van 1Password is dat het een flinke investering is: de iPad en iPhone app kosten 15.99 euro, de versies voor Windows en Mac kosten 50 euro.

  • 1Password

Lastpass

Mocht je de investering in 1Password het niet waard vinden, of betaal je liever per maand dan is Lastpass een geschenk uit de hemel. Lastpass ziet er iets minder gelikt uit dan 1Password, maar biedt dezelfde functies. Bovendien kun je je wachtwoorden die in Lastpass opgeslagen zijn ook vanuit je webbrowser openen. Je hoeft dus niet eerst een app te installeren, maar kunt gewoon meteen inloggen via de website. Handig als je bij vrienden of familie even ergens wilt inloggen en niet meteen een programma wilt downloaden.

Lastpass wachtwoorden ipad

Lastpass heeft gratis apps beschikbaar voor alle apparaten, van iOS en Windows tot Android. Je kunt Lastpass gratis gebruiken, maar wil je dat al je wachtwoorden gesynchroniseerd worden, dan betaal je een euro per maand.

  • Lastpass

Meer tips

Wil je meer handige tips en adviezen voor het kopen van of het gebruik van een iPad? Neem dan ons tips en adviezen archief door. Hier vind je ook specifieke tips voor de iPad.

  • Delen:

Reacties

  1. Duco
    01 december, 2016 om 1:10

    Ik zou graag een icoon willen waar ikzelf de Website kan bepalen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.