Windows Store bereikt 4 miljoen downloads per dag

04 maart 2014 1 Minuut 1 Reacties
Windows-Store-retina

Microsoft heeft laten weten dat er inmiddels dagelijks 4 miljoen applicaties uit de Windows Store, de app store voor Windows 8.1, gedownload worden.

Dit heeft echter niet alleen betrekking op tablets aangezien Windows 8.1 ook beschikbaar is op desktop pc’s en laptops. 

Sinds afgelopen oktober is de Windows Store flink gegroeid. In die maand werden er 51,5 miljoen applicaties gedownload, tegenover 120 miljoen applicaties die momenteel elke maand gedownload worden. Dit is een groei van maar liefst 134,6 procent in minder dan een halfjaar tijd.

Hoewel dit voor Windows 8 op zich een prima prestatie is moet het wel in perspectief gezien worden. Microsoft loopt qua applicaties nog steeds ver achter op iOS en Android. Zo bereikte iOS afgelopen mei de mijlpaal van 50 miljard downloads

Laten we hopen dat deze positieve cijfers ontwikkelaars stimuleren om meer en kwalitatief hoogwaarde applicaties te ontwikkelen voor Windows 8. Dit maakt het besturingssysteem vervolgens ook weer interessanter voor diegenen die op zoek zijn naar een tablet.

Uit eerder deze week gepubliceerde cijfers van Gartner bleek dat Android en iOS nagenoeg compleet verantwoordelijk zijn voor de verkochte tablets in 2013. Microsofts Windows 8 moest het vorig jaar doen met een marktaandeel van maar 2,4 procent.

Reacties (1)