Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi kondigt goedkope phablet met 5.5-inch display aan

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2014, 9:41 CategorieAndroid

Het Chinese Xiaomi heeft vandaag een nieuwe phablet aangekondigd. Het bedrijf een de productpagina van de Redmi Note, een phablet met een formaat van 5.5-inch, online gezet.

De Xiaomi Redmi Note is een toestel dat gericht is op het low-end segment van de markt. De phablet beschikt niet over indrukwekkende specificaties maar daar tegenover staat wel een prijs van omgerekend 93 euro.

De phablet is uitgerust met een 5.5-inch lcd0display dat voorzien is van een 1.280 bij 720 pixels resolutie. Onder de motorkap zien we een MediaTek quadcore-processor terug. Er komen twee varianten van het toestel op de markt; een variant met een MediaTek-chip die geklokt is op 1.4GHz en beschikt over 1GB aan werkgeheugen, en een variant met een MediaTek-chip die geklokt is op 1.7GHz en beschikt over 2GB aan werkgeheugen.

Xiaomi Redmi Note

Verder is de Redmi Note voorzien van een 5 megapixel camera aan de voorzijde, een 13 megapixel camera aan de achterzijde, 8GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart uitgebreid kan worden, een 3.200mAh accu en draadloze communicatie via 3G, Bluetooth en WiFi. De versie die aangekondigd is, is niet geschikt voor het Europese netwerk, daarvoor zou later dit jaar een variant uitgebracht worden. Het geheel draait op Android 4.2 Jelly Bean met daar overheen een skin van de fabrikant.

Xiaomi Redmi Note-2

De goedkoopste versie van de Xiaomi Redmi Note kost omgerekend 93 euro. De duurdere variant komt in de winkels te liggen voor omgerekend 116 euro.

  • Delen:

Reacties

  1. Antonio
    20 maart, 2014 om 10:20

    Gohhh – toch wel leuke toestellen en allebei netjes een QUAD-core CPU (op 1.4 of 1.7 Ghz) en prijzen van 93 of 116 euro !!! Scherm resolutie van 1.280 bij 720 pixels is ook prima en dat voor een LOW-END machine ??? WAAUUUWWWWW….het is gewoon jammer dat ze in de EU niet werken anders zijn ze niet aan te slepen kan ik je nu al verklappen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.