Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

65 procent van de verscheepte tablets draait op Android

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2014, 18:03 CategorieOnderzoek

Elk kwartaal zetten de analisten van Strategy Analytics de cijfers van verscheepte tablets onder elkaar zodat we inzicht krijgen van de groei van de verschillende besturingssystemen. Uit de meest recente cijfers van de analisten blijkt dat Android in het afgelopen kwartaal goed was voor 65 procent van het totale aantal verscheepte tablets. iOS, draaiend op de iPad, moet het doen met 28 procent.

Kijkend naar de verscheepte, en dus niet per se verkochte tablets, in het eerste kwartaal van 2014 is er bij Android een grote groei te zien. Het besturingssysteem was te vinden op 37,9 miljoen verscheepte tablets en is daardoor goed voor 65,8 procent van de markt. In het eerste kwartaal van 2013 lag dit percentage nog op 53 procent. iOS ziet het aandeel afnemen, van 40,3 procent naar 28,4 procent.

Het marktaandeel van Windows is opvallend genoeg gelijk gebleven. Zowel in het eerste kwartaal van 2013 als in het eerste kwartaal van 2014 draaide 5,8 procent van de verscheepte tablets op Windows-software. Microsoft heeft echter al laten weten hier dit jaar verandering in te willen brengen. Het bedrijf uit Redmond wil, samen met partners, 25 miljoen Windows 8 tablets verschepen. Dit doel wil Microsoft halen door onder meer Windows gratis beschikbaar te stellen voor fabrikanten van tablets.

Daarbij is de verwachting dat we de komende maanden veel goedkopere Windows tablets gaan zien. Intel heeft goedkopere Bay Trail-processors ontwikkeld, en in combinatie met een gratis Windows-versie voor tablets moet dit zorgen voor goedkopere modellen. Eerder deze maand doken er al berichten op dat diverse Chinese fabrikanten met Windows 8 tablets komen die een prijskaartje van rond de 50 euro hebben.

Overigens is de totale tabletmarkt in een jaar tijd weer flink gegroeid. In het eerste kwartaal van 2013 werden er 48,3 miljoen tablets verscheept naar retailers en klanten, in het eerste kwartaal van 2014 lag dit op 57,6 miljoen stuks.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.