Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aandeel smartphones en tablets met Android 4.4 KitKat verdubbeld

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2014, 9:57 CategorieAndroid

Google heeft vandaag de cijfers over de verdeling van het Android-besturingssysteem weer bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat het aandeel van tablets en smartphones met Android 4.4 KitKat in een maand tijd verdubbeld is.

Elke laatste 7 dagen van de maand houdt Google bij welke Android-apparaten er verbinding maken met de Google Play Store. Aan de hand van deze statistieken maakt het bedrijf de verdeling van het Android-besturingssysteem op. 

Ten opzichte van vorige maand weet Android 4.4 KitKat de meeste winst te boeken. Deze meest recente versie van Android is inmiddels op 5,3 procent van alle apparaten te vinden. Vorige maand lag dit percentage nog op 2,5 procent. In een maand tijd zijn verschillende smartphones en tablets van een update voorzien waardoor het aandeel gegroeid is.

Dat het aandeel van KitKat groeit bekent wel dat Jelly Bean in moet leveren. Nog steeds draait 61,4 procent van alle toestellen op Android 4.1, 4.2 of 4.3 Jelly Bean maar dit is 0,6 procentpunt minder dan vorige maand. De reden hiervoor is dat de tablets en smartphones die in aanmerking komen voor de KitKat-update vaak op Jelly Bean draaien. Apparaten die op eerdere versies draaien blijven hier in de meeste gevallen op steken. De eerste voor tablets geoptimaliseerde versie van Android, Ice Cream Sandwich, is op dit moment nog op 14 procent van alle toestellen te vinden, terwijl Gingerbread en Froyo het samen met een marktaandeel van 19 procent moeten doen. 

De verwachting is dat het aandeel van Android 4.4 KitKat de komende maanden zal blijven groeien. Diverse smartphones en tablets kunnen op korte termijn een update verwachten. Zo is LG onlangs begonnen met de uitrol van Android 4.4 KitKat voor de G Pad 8.3 en komt Sony op korte termijn met Android 4.4 KitKat voor de Xperia Tablet Z. Ook verschijnen er meerdere nieuwe Android smartphones en tablets in de winkel die standaard over KitKat beschikken, waaronder de Sony Xperia Z2 Tablet.

Een opvolger voor Android 4.4 KitKat is nog steeds niet aangekondigd, maar Google lijkt wel de werken aan een kleine update voor het besturingssysteem. Android 4.4.3 KitKat zou verschillende problemen moeten oplossen maar zou geen nieuwe functies bevatten.

  • Delen:

Reacties

  1. Schreurs Marie-There
    08 april, 2014 om 21:01

    Graag Quickoffice gratis voor tablets

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.