Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia A1-840 met Intel Bay Trail-chip gespot

Geschreven door
Geplaatst op9 april 2014, 16:06 CategorieAndroid

Android tablets met Bay Trail-chips zijn al diverse malen door Intel aangekondigd maar tot op heden zijn ze door de grotere fabrikanten nog niet gepresenteerd. Vandaag duiken wel de eerste aanwijzingen voor een Android tablet met Bay Trail-chip van Acer op.

Acer richt zich de laatste tijd met name op het low-end en middenklasse segment van de tabletmarkt. De Taiwanese fabrikant introduceerde onlangs onder meer de Iconia B1-720 met 7-inch display en een MediaTek-processor, en de 7.9-inch Iconia A1-830 met Intel Atom Z2560 dual-processor.

Vandaag hebben we in benchmarkresultaten van GFXBench de nog onaangekondigde Acer Iconia A1-840 gespot. Dit model is mogelijk de opvolger van de Iconia A1-830 en het meest opvallende is dat deze tablet, volgens de gegevens in de benchmark, draait op een Intel Bay Trail quadcore-processor. Het gaat om de Atom Z3745-processor met een maximale kloksnelheid van 1,8GHz. Deze chip biedt overigens ook 64-bit ondersteuning maar uit de benchmark kunnen we niet halen of de tablet op een 64-bit versie van Android draait.

Daarnaast beschikt de tablet over een 8-inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, iets hoger dan de 1.024 bij 768 pixels van de huidige Iconia A1-830. Ook is de tablet voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 4,7 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, Bluetooth, gps en WiFi. De tablet draait op Android 4.4.2 KitKat.

Iconia-A1-840-lek

Acer heeft de Iconia A1-840 nog niet officieel aangekondigd maar eind deze maand houdt de Taiwanese fabrikant een persevenement waar we mogelijk meer te horen krijgen over de nieuwe tablets, zowel op het gebied van Android als op het gebied van Windows 8.

Lees ook onze Acer Iconia A1-830 review.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.