Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer introduceert 7-inch Iconia Tab 7 tablet met telefoonfunctie

Geschreven door
Geplaatst op29 april 2014, 16:54 CategorieAndroid

Tablets waarmee gebeld kan worden zien we de laatste tijd vaak voorbij komen. Alleen Asus al introduceert nagenoeg elke maand een nieuw model in de Fonepad-serie. Ook Acer wil een graantje meepikken in deze markt en introduceert daarom vandaag de Iconia Tab 7, een 7-inch tablet waarmee je ook kunt bellen.

Acer Iconia Tab 7

De Acer Iconia Tab 7 kan dus als tablet en als smartphone gebruikt worden. Het toestel beschikt over een SIMkaart- en een gsm-module waardoor telefoongesprekken gevoerd kunnen worden en je onderweg van mobiel internet gebruik kunt maken. De tablet is voorzien van een 1.280 bij 800 pixels ips lcd-display en draait op een quadcore-processor van het Chinese MediaTek. Helaas beschikt de tablet niet over 4G en dus moet je het met het iets langzamere 3G doen.

Acer-Iconia-Tab-7-2

Verder is de tablet voorzien van Bluetooth voor draadloze communicatie, WiFi voor verbinding met je eigen thuisnetwerk, 1GB aan werkgeheugen en 8GB of 16GB aan intern opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Het geheel draait op Android 4.4 KitKat, de op het moment van schrijven meest recente versie van Android.

Acer Iconia One 7

Daarnaast komt Acer ook met een WiFi-only tablet, de Iconia One 7 of Iconia B1-730. Dit model is de opvolger van de begin dit jaar gelanceerde Iconia B1-720 en beschikt met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels over een iets hogere resolutie display. Onder de motorkap zien we geen processor van MediaTek maar een Atom Z2560-chip van Intel. Deze chip is volgens Acer energiezuiniger en sneller dan de MediaTek-processor in de voorgaande generatie. De tablet gaat volgens de Taiwanese fabrikant 7 uur mee op een volle lading en draait (na een update) op Android 4.4 KitKat. Verder is de tablet voorzien van twee camera’s, een speciale textuur die moet zorgen voor meer grip en komen er meerdere kleurvarianten op de markt.

Acer-Iconia-One-7-2

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Iconia Tab 7 moet vanaf juni in de Europese winkels liggen voor een adviesprijs van 149 euro maar het is niet duidelijk of de tablet naar Nederland komt. Ook de Iconia One 7 gaat 149 euro kosten en komt zeker naar Nederland.

Naast Android tablets introduceerde Acer vandaag ook een nieuwe Windows 8 hybride tablet, de Acer Aspire Switch 10.

  • Delen:
Acer Iconia One 7 (B1-730HD)
Android Jelly Bean (4.2)
Acer Iconia Tab 7 (A1-713HD)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.