Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer lanceert hybride Aspire Switch 10 met Windows 8 officieel

Geschreven door
Geplaatst op29 april 2014, 16:38 CategorieWindows

Acer heeft zojuist tijdens een persevenement in New York de Aspire Switch 10 officieel gepresenteerd. Deze hybride Windows 8 laptop is de afgelopen weken al diverse malen opgedoken in lekken en geruchten, en daardoor geen grote verrassing. Het is de opvolger van de in 2012 gelanceerde Iconia Tab W510 en beschikt over vele verbeteringen, waaronder een Intel Bay Trail-processor.

Acer Aspire Switch 10

De Acer Aspire Switch 10 gaat de concurrentie aan met andere betaalbare hybride Windows 8 tablets/laptops, waaronder de Asus Transformer Book T100. Ook het model van Acer is een zogenaamde hybride, wat inhoudt dat het display gekoppeld kan worden met een keyboard dock. Dit mechanisme is ten opzichte van vorige generaties flink verbeterd en bovendien kan de tablet omgekeerd in het dock geplaatst worden, bijvoorbeeld voor het kijken van een film of het geven van een presentatie. Ook kan het geheel in een ‘tentmodus’ geplaatst worden, zoals we kennen van de Lenovo Yoga-series.

Acer-Aspire-Switch-10-6

De Aspire Switch 10 is een 10.1-inch tablet met een ips lcd-display dat voorzien is van een 1.366 bij 768 pixels resolutie. Onder de motorkap vinden we een Intel Atom Bay Trail Z3745-processor met vier kernen en een kloksnelheid van 1.33GHz terug, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen. Het apparaat is uitgerust met 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, WiFi en Bluetooth voor draadloze communicatie, een microusb- en microhdmi-poort, en een microSD-kaartlezer om het interne geheugen uit te breiden. Het geheel draait op Windows 8.1-software en Microsoft Office 2013 Home & Student Edition wordt gratis meegeleverd.

Acer-Aspire-Switch-10

Helaas beschikt het keyboard dock niet over een eigen accu maar volgens Acer moet het apparaat op een volle lading zo’n 8 uur meekunnen. Het dock is wel uitgerust met een volwaardige USB-poort en op de tablet zelf zijn aan de voorzijde twee luidsprekers en een webcam te vinden.

Acer-Aspire-Switch-10-2

Prijs en beschikbaarheid

Acer laat weten dat de Aspire Switch 10 vanaf juni in de Amerikaanse winkels moet liggen voor een prijs vanaf 379,99 dollar. Rond diezelfde tijd zal de hybride tablet ook naar Nederland komen voor een prijs vanaf 349 euro.

 • Delen:
Acer Aspire Switch 10
Windows 8

Reacties

 1. Tim
  30 april, 2014 om 8:58

  Iemand een idee of er versies komen met 4g module ?
  Ik zou het jammer vinden en dan misschien toch eerder uitkijken naar de Lenovo Thinkpad 10. Helaas is deze wel wat duurder…

  • Martijn Chel
   30 april, 2014 om 9:51

   Helaas staat die niet in de planning.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.