Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer werkt aan Iconia A1-840 met Bay Trail en Full HD-display

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2014, 12:35 CategorieAndroid

De afgelopen maanden is het nogal stil geweest wat betreft nieuwe tablets van Acer maar daar komt eind deze maand mogelijk verandering in. Acer houdt dan een persevenement in New York en de verwachting is dat we heel wat nieuwe tablets te zien krijgen, waaronder een Iconia A1-840 met Full HD-display.

Eerder deze maand spotten we in benchmarkresultaten de Iconia A1-840, een nog onaangekondigde tablet met een 8-inch display. Dit model wordt waarschijnlijk als opvolger van de begin dit jaar gelanceerde Iconia A1-830 in de markt gezet en is één van de eerste Android tablets met een Intel Bay Trail-processor. Verder zou de tablet beschikken over een 1.280 bij 800 pixels resolutie, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, en Android 4.4.2 KitKat als besturingssysteem.

Dit lijkt echter niet de enige Android tablet te zijn waar Acer aan werkt. Vandaag is in benchmarkresultaten namelijk de Iconia A1-840 FHD gespot. Ook deze versie draait op een Intel Atom Bay Trail Z3745-processor met een kloksnelheid van 1.8GHz en 64bit-ondersteuning maar beschikt verder over wat interessantere specificaties. Zo is de tablet voorzien van een 8-inch display met een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie en zien we onder de motorkap 2GB aan werkgeheugen terug. Daarnaast beschikt de tablet over een 5 megapixel en een 2 megapixel camera, Bluetooth, gps en Android 4.4.2 KitKat als besturingssysteem.

Acer heeft de Iconia A1-840 FHD nog niet officieel aangekondigd maar de verwachting is dat we eind deze maand meer te zien en te horen krijgen. Naast twee Android tablets lijkt de Taiwanese fabrikant ook te werken aan een Chrome OS tablet en twee hybride Windows 8 tablets.

Lees ook onze Acer Iconia A1-830 review.

  • Delen:
Acer Iconia A1 (A1-830)
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.