Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.4 KitKat-update LG G Pad 8.3 nu beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2014, 11:47 CategorieAndroid

Vorige week maakte LG bekend in thuisland Korea van start te gaan met de Android 4.4 KitKat-update voor de G Pad 8.3. De verwachting was dat Nederlandse gebruikers nog minimaal een paar weken geduld moesten hebben maar sinds vrijdag wordt de update ook in Nederland verspreid.

Diverse bezitters van de LG G Pad 8.3 laten ons dit weekend weten de Android 4.4.2 KitKat-update reeds ontvangen te hebben, al is het via de LG update-tool (PC Synch) die je op je Mac of pc moet installeren. Of de update ook al Over The Air aangeboden wordt is niet duidelijk. 

De G Pad 8.3 draait vanuit de winkel op Android 4.2 Jelly Bean en wordt met deze update naar de meest recente versie van Android gezet. De update brengt de algemene verbeteringen van Android 4.4 KitKat, waaronder eenvoudiger printen met je Android tablet, het full-screen draaien van apps die dit ondersteunen en het sneller kunnen maken van een back-up van al je gegevens. Ook is de Google Now assistent verbeterd. Daarnaast voert LG zelf een aantal aanpassingen door die de prestaties van de G Pad 8.3 moeten verbeteren.

De LG G Pad 8.3 is inmiddels voor iets minder dan 300 euro te koop in Nederland. Hiervoor krijg je onder meer een 8.3-inch ips lcd-display met een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie, een Qualcomm Snapdragon 600-processor, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Lees onze LG G Pad 8.3 review voor de uitgebreide ervaringen met deze tablet.

Heb jij de update al ontvangen? Laat dan in een reactie onderaan dit artikel weten wat je ervaringen zijn.

  • Delen:
LG G Pad 8.3
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

  1. Tonerider
    07 april, 2014 om 8:30

    Hier in België zijn ze er ook mee begonnen. Vanmorgen bericht gehad en nu aan het installeren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.