Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

“Apple komt binnenkort met een 12-inch iPad”

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2014, 17:30 CategorieNieuws

Dat de iPad van grootte gaat veranderen of een grotere broer krijgt ging al langer als gerucht rond, maar vandaag is er weer een reden om aan te nemen dat dit ook echt gaat gebeuren. Een directeur van een Taiwanees bedrijf heeft dit namelijk bevestigd tegenover een Chinese krant.

12 inch

De directeur van het desbetreffende bedrijf, dat omhulsels maakt voor smartphones en tablets, bevestigde dit aan de Chinese krant China Business News. De directeur zegt dat deze grotere iPad een formaat gaat krijgen van 12-inch.

Dat dit gerucht ook echt waar is, is erg aannemelijk. Eerder lekten namelijk van verschillende smartphones en tablets de nieuwe vormen en scherm-formaten uit via de case-makers, waar ook dit Taiwanese bedrijf toe behoort. Apple stuurt namelijk prototypes eerder naar dit soort bedrijven zodat snel na de lancering de eerste hoesjes en cases op de markt verschijnen.

Professioneel gebruik

Een 12-inch formaat zal voor veel mensen welkom zijn, zeker nu de iPad steeds meer professioneel gebruikt wordt. Zo zou een groter scherm handiger zijn voor het typen van e-mails en documenten, maar ook voor het bewerken van films onderweg, via bijvoorbeeld de iMovie app.

12 inch iPad what will your verse be

Dat Apple steeds meer de professionele kant op wil gaan blijkt onder andere uit de nieuwe ‘What will your verse be’ campagne. Hierin worden professionele iPad-gebruikers uitgelicht, zoals een choreograaf die de iPad gebruikt en duikers die de iPad gebruiken om onderwater foto’s en aantekeningen te maken.

Batterij

Een grotere iPad heeft ook als voordeel dat de batterij groter kan worden. Hierdoor kan de iPad langer mee gaan. Zeker in combinatie met batterij-innovaties zal de batterijduur relatief en absoluut gezien langer kunnen worden.

Meer geruchten

Er zijn al lange tijd verschillende geruchten over de grotere opvolger van de iPad Air, maar de kans dat deze op Mac OSX draait zoals in een eerdere concept-video getoond werd, lijkt klein.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.