Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple ziet iPad-verkoop dalen

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2014, 12:16 CategorieApple

Apple heeft in het eerste kwartaal van dit jaar minder iPad’s verkocht dan een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers die Apple gisteren bekendmaakte. Er was echter ook goed nieuws voor het Amerikaanse bedrijf, de verkoop van de iPhone liet wel een stijging zien.

Uit de cijfers blijkt dat Apple in het eerste kwartaal van dit jaar 16,35 miljoen iPad’s heeft verkocht. In hetzelfde kwartaal in 2013 waren dit er nog 19,5 miljoen. Er vond dus een daling plaats van 16 procent.

Verklaring

Een duidelijke oorzaak is er niet voor deze daling. Apple’s ceo Tim Cook heeft zich wel uitgesproken over de cijfers. Volgens hem is een mogelijke verklaring van het verschil dat de cijfers het aantal verscheepte tablets verwoorden en niet het aantal verkochte exemplaren. Deze zouden een stuk dichter bij die van vorig jaar liggen.

Diverse experts spreken van andere oorzaken van de daling. Zo zou de belangrijkste doelgroep van de iPad, consumenten met een hoog inkomen, inmiddels al een iPad hebben aangeschaft. Ook loopt de verkoop vaak terug als een product een tijd op de markt is.

iPhone

Gelukkig voor Apple was er ook goed nieuws. De verkoop van de iPhone nam namelijk wel toe. In het eerste kwartaal van dit jaar verkocht Apple 43,7 miljoen van zijn smartphones tegenover 37,4 miljoen een jaar eerder.

De belangrijkste reden voor deze stijging wordt toegeschreven aan Apple’s deal met China Mobile. De Chinese provider beschikt over een klantenbestand van 770 miljoen mensen, waarvan een deel tegenwoordig met een smartphone van Apple belt.

Mac

Naast meer iPhone’s verkocht Apple ook meer Mac’s. De verkoop hiervan steeg van 3,95 miljoen vorig jaar, naar 4,14 miljoen dit jaar. De iPod bleek, net als bij voorgaande kwartaalcijfers, wederom minder te zijn verkocht.

Nieuwe iPad’s

De komst van nieuwe iPad’s kan vermoedelijk voor een stijging zorgen in de verkoopcijfers. Veel is er echter nog niet bekend over eventueel nieuwe modellen. Wel gaan er verschillende geruchten dat Apple hard werkt aan de opvolgers van de iPad Air en iPad Mini 2.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS
Apple iPad mini retina
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.