Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus VivoTab Note 8 voorlopig niet naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2014, 11:24 CategorieWindows

Begin dit jaar presenteerde Asus tijdens CES 2014 de VivoTab Note 8, een 8-inch tablet met active digitizer stylus en Windows 8.1-software. In veel Europese landen is de tablet al een paar weken te koop maar in Nederland is de tablet nog nergens te vinden.

De VivoTab Note 8 moet de concurrentie aangaan met de ‘kleine’ Windows 8 tablets die de afgelopen maanden geïntroduceerd zijn, waaronder de Toshiba Encore, de Acer Iconia W4 en de Lenovo Miix 2. De VivoTab Note 8 heeft ten opzichte van deze modellen één belangrijk pluspunt; het scherm is voorzien van een active digitizer en er wordt een Wacom stylus meegeleverd.

Daarbij is de tablet voorzien van een ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie, een Intel Atom Z3740 Bay Trail-processor met een kloksnelheid van 1.8GHz, 2GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, Bluetooth 4.0, Miracast en een microUSB-poort voor koppeling met accessoires of een pc. Kortom, een interessant totaalpakket voor een prijs vanaf 299 dollar.

Asus-VivoTab-Note-8

Aangezien de tablet al een aantal weken in onder meer Duitsland en Italië te koop is hebben we Asus gevraagd waarom de Nederlandse lancering nog steeds op zich laat wachten. Helaas laat de Taiwanese fabrikant ons weten dat besloten is de VivoTab Note 8 voorlopig niet in Nederland uit te brengen. Een reden hiervoor wordt niet genoemd. Mocht je de VivoTab Note 8 dus op je verlanglijstje hebben staan dan is een dagtrip naar bijvoorbeeld Duitsland of online bestellen aan te raden. 

 • Delen:
Asus VivoTab Note 8 (M80TA)
Windows 8

Reacties

 1. Edwind
  02 april, 2014 om 21:40

  Even de grens over, saturn binnen en voor 299 euro ligt hij daar.
  Heb er even mee gespeeld. Fantastisch mooi ips scherm ondanks lage resolutie.
  Ziet er stukken beter uit dan toshiba encore of acer w4 830.

 2. Ali
  03 april, 2014 om 9:33

  Ik heb de 64GB variant voor € 350,00 op het internet besteld, tot nu toe is dit het beste W8 tablet wat ik heb gehad.vooral vanwege het gebruik van de styluspen in combinatie met Wacom software. dit is erg handig voor handgeschreven notities en tekeningen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.