Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus werkt aan nieuwe 7-inch tablet; de K01A

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2014, 16:57 CategorieAndroid

Asus zou werken aan een nieuwe tablet met de codenaam K01A. Dit blijkt uit schema’s van de Amerikaanse autoriteit FCC. De tablet krijgt een 7-inch scherm en heeft daardoor hetzelfde formaat als de MeMo Pad HD 7 en Fonepad van de fabrikant uit Taiwan.

Instapmodel

Volgens de tekeningen van de FCC krijgt de tablet een 7-inch scherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Door deze vrij lage waarde gaat het vermoedelijk om een instapmodel.

Naast het scherm is er nog vrij weinig over de tablet bekend. Wat we wel weten is dat het toestel ondersteuning krijgt wifi, gps en bluetooth 4.0. De opslagcapaciteit zou 4 GB bedragen, wat voor deze tijd erg weinig is. Dit is gelukkig wel uitbreidbaar via een sd-kaartje.

Asus-K01A-tablet_FCC

Weinig specificaties

Over andere specificaties zoals de processor of de hoeveelheid werkgeheugen is nog niets bekend. Wel krijgt het toestel een camera aan de voor- en achterzijde, maar van de hoeveelheid megapixels is geen informatie.

Ook over het besturingssysteem komen we door de schematische tekeningen niets te weten. Volgens website phoneArena is de kans groot dat het om een Android-tablet gaat. Wanneer en of de K01A ook daadwerkelijk in Nederland beschikbaar komt is nog niet bekend.

Bekend formaat

Asus heeft veel ervaring met het produceren van 7-inch tablets. Zo maakten ze zowel de eerste als tweede generatie Nexus 7 voor Google. Onder hun eigen naam verkopen ze bovendien de MeMo Pad HD 7 en Fonepad met dit schermformaat.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.