Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Automatiseer alles met de nieuwe IFTTT iPad app

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2014, 9:59 CategorieApplicaties

Zonder programmeerkennis is het nooit echt makkelijk geweest om dingen op de computer te automatiseren. Tot op 14 december 2010 IFTTT om de hoek kwam kijken. Deze dienst maakt het automatiseren van taken en acties wel heel gemakkelijk. De slogan van de start-up is niet voor niets ’Put the Internet to work for you.’ Gisteren lanceerde IFTTT een app voor de iPad, die een hoop nieuwe features en mogelijkheden met zich mee brengt.

IFTTT

IFTTT staat voor If This Then That, en dat is ook exact hoe de service werkt. Nadat je een account hebt aangemaakt kun je een ’recipe’ maken. Een recipe is een automatische actie en bestaat uit twee diensten. Je kunt een dienst kiezen bij This, en een andere bij That. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je een mail krijgt als er morgen kans is op regen met het recipe ’If Weather Then Email’

ifttt ipad 1

iPhone app

Afgelopen zomer bracht IFTTT al een iPhone app uit, gisteren was de iPad app aan de beurt om gelanceerd te worden. De iPad app heeft dezelfde features als de iPhone app. Zo kun je recipes aanmaken of uitschakelen, en zie je een tijdlijn wanneer welke recipes hun werk gedaan hebben.

Notificaties

Met de iPad app is nu ook een nieuwe functie geïntroduceerd: iOS Notifications. Als je deze functie gebruikt kan een recipe je een push-bericht sturen. Zo kun je bijvoorbeeld een bericht krijgen als het morgen gaat regenen.

Locatie

Een andere handige mogelijkheid van de app is het gebruiken van de locatie van je iPad. Je kunt een gebied digitaal afbakenen, en zodra je iPad binnen dit gebied komt, kan een recipe geactiveerd worden. Zo kan je bijvoorbeeld instellen op de telefoon van je kind dat je een mail ontvangt zodra je kind thuis is.

ifttt ipad 2

Andere recipes

Als je net aan IFTTT begint kan de app behoorlijk overwelmend lijken, omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Daarom is er ook een ’browse’ sectie, waarin je de recipes van anderen kunt bekijken. Die recipes kun je vervolgens met een klik installeren en gebruiken. IFTTT is gratis te downloaden.

  • IFTTT

Launch Center Pro

Een andere app waarmee je taken op je iPad kunt automatiseren is Launch Center Pro. Deze app werkt met URL-schemes en maakt zo meerdere acties met één druk op de knop mogelijk. Lees meer over de basis van Launch Center Pro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.