Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Automatiseringsapp IFTTT nu beschikbaar voor Android

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2014, 20:49 CategorieApplicaties

De app waarmee je alles kunt automatiseren, IFTTT, is nu beschikbaar voor Android-toestellen. De software werd in 2010 gelanceerd, maar was enkel verkrijgbaar voor iOS-apparaten.

IFTTT is simpelweg een afkorting voor If This Then That. Dat is eigenlijk gelijk een goede omschrijving van wat de applicatie doet. Je kunt er namelijk eenvoudig taken of acties op je apparaat mee automatiseren.

Recipes

Als je de app voor het eerst opstart begin je met het aanmaken van een account. Vervolgens kun je een zogenoemd recipe creëren. Dit is een geautomatiseerde actie die bestaat uit twee diensten, namelijk een ‘This’ en een ‘That’.

Zo kun je bijvoorbeeld bij de eerste kiezen voor Instagram en bij de tweede voor Dropbox. Hierdoor worden de foto’s die je maakt met Instagram automatisch in je Dropbox opgeslagen. Een andere combinatie is bijvoorbeeld die tussen je contacten en Google Spreadsheet. Hierdoor wordt er automatisch een back-up van je contacten gemaakt in deze applicatie.

IFTTT_screenshot_android

Collecties

De mogelijkheden binnen de app zijn door de verschillende combinaties bijna eindeloos. Omdat je hierdoor al gauw door de bomen het bos niet meer ziet kun je via de ‘browse recipes’-optie diverse suggesties bekijken.

De optie kent verschillende categorieën die boordevol nieuwe recipes staan. Zo is er simpelweg een tab met de gehele collectie, maar je kunt ook kiezen voor ‘Featured’, ‘Trending’ of ‘All Time’. Hierdoor vind je al gauw je ideale recipes. Het is natuurlijk ook mogelijk zelf je eigen recipe te creëren.

Locatie

Een handige functie van IFTTT is dat het kan werken met de locatie waar je je op dat moment bevindt. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven waar je woont zodat je dit in recipes kunt verwerken. Als je bijvoorbeeld de Philips Hue-lampen gebruikt kun je deze met een recipe automatisch aanzetten als je dichtbij je huis in de buurt komt.

IFTTT is gratis te downloaden in de Google Play store. De app is ook beschikbaar in Apple’s App Store.

  • IFTTT
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.