Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome Remote Desktop: bedien je computer met je Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2014, 22:00 CategorieAndroid

Google heeft vandaag de Chrome Remote Desktop-applicatie gelanceerd. Hiermee is het mogelijk om je computer te bedienen met je Android tablet of smartphone. De app is gratis te downloaden.

Om je computer op afstand te bedienen met je Android tablet of smartphone is de Chrome-browser op je computer vereist en moet je de Chrome Remote Desktop-extensie uit de app store van de browser downloaden. Eenmaal geïnstalleerd is het eenvoudig om een computer te bedienen.

Open de app en je ziet een lijst met computers die geactiveerd zijn middels de extensie en waarvoor een beveiligingscode is ingesteld. Kies de computer die je wilt bedienen, voer de beveiligingscode in en je kunt middels touch nagenoeg alles doen dat je met je muis op je pc doet.

Chrome Remote Desktop ondersteunt onder meer pinch-to-zoom zodat je onderdelen groter kunt maken op een klein scherm, en je kunt op het keyboard-icon tikken om het on-screen keyboard tevoorschijn te toveren. Twee keer met je vinger op het scherm tikken simuleert een klik op rechtermuisknop en het vegen over het scherm verplaatst de cursor.

Chrome-Remote-Desktop-app-Android

We hebben de app even uitgeprobeerd en voor de basisfuncties werkt het meer dan prima. Zelfs een video is redelijk te streamen naar je tablet of smartphone maar hier en daar kan het wat haperen. De bediening is soms niet optimaal maar eenmaal je weg gevonden is alles redelijk snel te vinden en te bedienen. De app is met name interessant wanneer je content alleen op je computer hebt staan maar toch even snel wilt bekijken, of wanneer je programma’s op je computer hebt staan die niet in app-vorm op een tablet te gebruiken zijn.

Google’s Chrome Remote Desktop toepassing werkt met Windows-, Mac OSX- en Linux-computers. De app is gratis te downloaden uit de Google Play Store en is geschikt voor zowel smartphones als tablets. Later dit jaar wordt er ook een iOS-versie van de app verwacht zodat je je computer met je iPad kunt bedienen. Google maakt met deze app het gebruik van apps van derden, waaronder de TeamViewer-app, geen vereiste meer. 

  • Chrome Remote Desktop
  • Delen:

Reacties

  1. Cootje
    06 maart, 2020 om 19:16

    Goedenavond,
    Ik kan prima inloggen op mijn desktop vanaf mijn telefoon met Chrome Remote Desktop maar ik zie nergens de knoppen om over te schakelen van muis naar toetsenbord, zodat ik niets kan intypen, alleen aanklikken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.