Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Details nieuwe Asus MeMO Pad tablets met Intel Bay Trail-chip bekend

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2014, 10:58 CategorieAndroid

Niet alleen Acer heeft flink wat nieuwe tablets in ontwikkeling, ook Asus lijkt op korte termijn met verschillende modellen te komen. Eerder deze maand kwamen we de nog onaangekondigde K010, K011 en K013 tablets al tegen en vandaag kunnen we de meeste specificaties van de nieuwe tablets delen. Alle drie de modellen maken deel uit van de MeMO Pad-serie.

De Asus MeMO Pad-serie bestaat uit tablets met middenklasse specificaties en aantrekkelijke prijskaartjes. Asus gaat met deze serie de concurrentie aan met de Galaxy Tab 4 tablets van Samsung en komt dus ook met een 7-inch, 8-inch en een 10.1-inch modellen. Alle drie de tablets draaien op Android 4.4 KitKat, de op het moment van schrijven meest recente versie van Android.

De meest opvallende specificatie is de Intel Atom Bay Trail Z3745-processor waar de tablets over beschikken. Deze processor is speciaal ontwikkeld voor betaalbare Android tablets maar moet krachtige prestaties en een lange batterijduur combineren. De processor beschikt over vier kernen met een kloksnelheid van 1.33GHz en een Turbo Boost van 1,86GHz. Verder beschikken de tablet over 1GB aan werkgeheugen, 8GB of 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is, een ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels.

De modelnummers van twee van de nieuwe tablets zijn ME176 (7-inch) en ME181C (8-inch). Deze modellen zijn reeds bij een aantal Amerikaanse winkels opgedoken voor prijzen variërend van 150 tot 230 dollar. Asus heeft de tablets nog niet officieel aangekondigd maar de verwachting is dat dit op korte termijn gebeurt.

  • Delen:
ASUS MeMO Pad 10
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

  1. Antonio
    22 april, 2014 om 18:00

    helaas ASUS – dat zal veel te duur zijn

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.