Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie nieuwe Asus MeMO Pad tablets met Android 4.4 gespot

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2014, 10:27 CategorieAndroid

Vorige week kwamen we in de database van de WiFi Alliance al twee nog onaangekondigde tablets van Asus tegen. De specificaties van deze modellen ontbraken echter nog maar vandaag wordt duidelijk dat het om MeMO Pad tablets gaat die de concurrentie aan moeten gaan met de nieuwe Galaxy Tab 4 tablets van Samsung.

De drie nog onaangekondigde modellen hebben de modelnummers K010, K011 en K013 meegekregen maar worden waarschijnlijk als MeMO Pad tablets in de markt gezet. De MeMO Pad-serie wordt al twee jaar door Asus gebruikt voor middenklasse en low-end Android tablets, waaronder de populaire MeMO Pad HD 7. Uit importdocumenten kunnen we de volgende specificaties halen;

  • ASUS K010 – 10-inch ips lcd-scherm met 1280 x 800 pixel resolutie, 1 GB RAM, dual camera en Android 4.4 KitKat.
  • ASUS K011 – 8-inch ips lcd-scherm met 1280 x 800 pixel resolutie, 1 GB RAM, dual camera en Android 4.4 KitKat.
  • ASUS K013 – 7-inch ips lcd-scherm met 1280 x 800 pixel resolutie, 1 GB RAM, dual camera en Android 4.4 KitKat.

Over welke processor de tablets beschikken is nog niet duidelijk. Mogelijk gaat het om een Bay Trail-chip van Intel want de chipfabrikant heeft al diverse malen aangegeven veel goedkopere Android tablets met een chip te gaan uitrusten. Hoewel we dus nog niet alles weten zijn deze specificaties weinig indrukwekkend. Waarschijnlijk krijgen de tablets dan ook een aantrekkelijk prijskaartje mee en gaat Asus de concurrentie aan met de Galaxy Tab 4 (7.0), Galaxy Tab 4 (8.0) en Galaxy Tab 4 (10.1)

  • Delen:

Reacties

  1. Antonio
    15 april, 2014 om 11:07

    zal dan wel erg scherp prijskaartje moeten zijn/worden als je de huidige asus memo kd7 als richtlijn neemt….dus rond de 125 euro of zo max !!! ben benieuwd !!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.