Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #44

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2014, 13:37 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer onder andere een Nederlandse kalender-app en een notificatie-app.

Push Bullet

De app Push Bullet is interessant voor iedereen met een Android smartphone, een Android tablet, een computer of een combinatie van deze apparaten. Deze app maakt gebruik van de notificaties op je Android-apparaat en middels een plugin van de notificaties in de Firefox- of Chrome-browser op je computer. Zo kun je eenvoudig notificaties van je smartphone of tablet naar je pc laten sturen, notificaties naar jezelf sturen om dingen te onthouden, notificaties met afbeeldingen of links sturen naar vrienden die de app ook gebruiken of een link van je tablet of smartphone naar je pc sturen middels een notificatie. Ook kun je bestanden, links en notities naar meerdere ontvangers tegelijkertijd sturen. De app is daarbij geheel in het Nederlands.

Push-Bullet

Push Bullet is gratis te downloaden in de Google Play Store.

  • Push Bullet

PhotoSynch

Als je geen bent van clouddiensten als Dropbox en Google Drive dan is dit een interessante app. Met PhotoSynch kun je namelijk eenvoudig en snel foto’s uitwisselen tussen een tablet of smartphone en een computer. Om het volledig te laten werken moet je ook een app op je pc installeren, en moet je verbonden zijn met hetzelfde WiFi-netwerk als je computer. Vervolgens kun je alle of een selectie foto’s laten overzetten naar je computer, of andersom. De app biedt ondersteuning voor RAW-bestanden en zorgt dat de metadata behouden blijft. 

PhotoSynch-app-Android

PhotoSynch is gratis te downloaden in de Google Play Store maar biedt in-app aankopen om de advertenties die getoond worden te verwijderen.

  • PhotoSynch

e-CAL Kalender

Deze app is van Nederlandse makelij maar verdient niet alleen daarom wat aandacht. Met deze app krijg je namelijk een multifunctionele kalender/agenda met een strak uiterlijk. In tegenstelling tot veel andere agenda-apps is e-CAL geoptimaliseerd voor tablets en biedt verschillende overzichtelijke weergaven voor al je afspraken. De app biedt verschillende handige functies, waaronder de mogelijkheid om meerdere agenda’s in één overzicht te tonen, met drag-and-drop afspraken te verplaatsen, reistijden en bijlagen aan afspraken toe te voegen, de weersvooruitzichten aan afspraken toe te voegen en aanwezigen uit te nodigen. Ook zijn er widgets voor je homescreen beschikbaar. 

e-call-app-Android

De e-Cal Kalender-app is gratis te downloaden uit de Google Play Store, beschikt niet over advertenties en is geschikt voor tablets die draaien op Android 4.0.3 of nieuwer.

  • e-CAL

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.