Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #39

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2014, 10:00 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week een app waar we lang op hebben gewacht en eentje voor een fraai weerbericht.

Adobe Lightroom

Al een geruime tijd is Adobe de marktleider op het gebied van fotobewerking-software met de editor Photoshop maar ook met de beheer-software Lightroom. Photoshop Touch is al een geruime tijd beschikbaar voor de iPad en sinds deze week kun je ook Lightroom downloaden. Deze app synchroniseert, via je Adobe ID, met Lightroom 5 op de PC/Mac. Om zo’n Adobe ID gekoppeld met Lightroom 5 te hebben moet je een Creative Cloud abonnement nemen, een CC abonnement met toegang tot Photoshop en Lightroom kost al snel 12 euro per maand. Een abonnement met toegang tot alle Adobe applicaties kost zelfs ruim 60 euro per maand.

ipad-adobelightroom

Met de app kan je foto’s bewerken die zijn gesynchroniseerd. Van smartphone foto’s tot die van je spiegelreflexcamera, zolang het zich maar bevindt in de ‘Creative Cloud’. 

  • Adobe Lightroom

Yahoo Weer

De iPhone wordt al sinds jaar en dag geleverd met een app waarmee je kan zien hoe warm het is en of het gaat regenen. De app uit iOS 7 op de iPhone is grotendeels gebaseerd op die van Yahoo, en die is er ook voor de iPad. Zo kan je dus een hele mooie, in iOS 7 passende, weer-app op je iPad krijgen.

ipad-yahooweer!

Deze app is gratis te downloaden uit de App Store. 

  • Yahoo Weer

Microsoft Remote Desktop

Er zijn heel veel programma’s om je computer te beheren vanaf je iPad, denk aan VNC of Teamviewer. Maar ingebouwd in Windows 8 zit ook een mogelijkheid om het beeld van de computer te streamen naar de iPad, dat gaat via Microsofts eigen Remote Desktop app. Een kwestie van IP adres, gebruikersnaam en wachtwoord invullen en je kan je computer op afstand bedienen.

ipad-remotedesktop

Deze app is gratis te downloaden uit de App Store.

  • Microsoft Remote Desktop

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.